Sukob Rade Trajković i Bocan Harčenka na Tviteru u vezi sa KiM i srpsko-ruskim centrom (FOTO)

Čudno je kako neki „političari“, koji bi hteli da uvrede Rusiju, vređaju svojim rusofobskim izjavama sami sebe - napisao je novopostavljeni ambasador Ruske Federacije Harčenko,

  • 25
Aleksandar Bocan Harcenko Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rada Trajković (SzS) na Tviteru je prozvala politiku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, zbog čega joj je na toj društvenoj mreži odgovorio novopostavljeni ambasador Ruske Federacije, Aleksandar Bocan Harčenko.

Naime, ona je napisala da je "politika Aleksandra Vučića politika trajnog slabljenja i destabilizacije Srbije".

- Od transformacije humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu, čime se ruši neutralnost zemlje okružene članicama NATO, do njegovog zalaganja za promene granica, čime će se dalje parčati Srbija - napisala je ona.

Rada Trajković, Tviter Printscreen/Twitter/Александр Боцан-Харченко

Tim povodom oglasio se novopostavljeni ambasador Ruske Federacije, Aleksandar Bocan Harčenko.

Čudno je kako neki „političari“, koji bi hteli da uvrede Rusiju, vređaju svojim rusofobskim izjavama sami sebe, pokazujući, sa jedne strane, da ne znaju ništa i neće da saznaju, sa druge strane, potpuno nipodaštavanje sopstvenog naroda - napisao je on.

- Spekulacije u vezi sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom neodgovorne su gluposti. Rad centra za hitne slučajeve u Srbiji, Grčkoj, Makedoniji, BiH dokazuje: važan je za ceo region. Vrata RSHC-a su uvek otvorena - dođite, pogledajte sve svojim očima - pozvao je ambasador.

- A komentari o proterivanju Srba iz Prištine? Da li ćete imati dovoljno hrabrosti da otvoreno kažete ko je odgovoran za stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji? - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA