• 15

Dok Gotovina i Haradinaj ne budu u zatvoru, međunarodnog prava nema: Palma o zločinima nad Srbima

- Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i “Oluju” i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije

  • 15

Uoči obeležavanja gorišnjice operacije "Oluja", predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je da "dok god Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu cimeri u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje, međunarodno pravo ne postoji".

- Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i “Oluju” i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Naglasio je da "kao što se neko ipak setio da formira Specijalni sud za ratne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, tako treba da se formira i Specijalni sud za najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata i ratne zločine počinjene nad Srbima, u i posle akcije Oluja".

Dragan Marković Palma

Foto: Nikola Tomić

- Da tragična ironija bude još veća, hrvatsko pravosuđe je do sada donelo dve presude za zločine u “Oluji” i to u jednoj je osuđen etnički Albanac, a u drugoj etnički Srbin. Nijedan Hrvat. Tuđman, koji je naredio “Oluju” rečima da “Srbima treba naneti takve udarce da nestanu sa ovih prostora”, Gotovina koji je komandovao i njihovi podanici su Hrvati. Oni su izvršili ubistva u “Oluji”. Do sada je popisano 1869 ubijenih Srba, dok se 745 još vode kao nestali. Od broja ubijenih 1220 su civili, što je 65 posto, a ukupno u celom građanskom ratu u Hrvatskoj je ubijeno 38 posto civila. Proterano je sve što je srpsko i zapaljeno je sve što je srpsko. I sve te žrtve tokom “Oluje” Hrvati vode žrtve "domovinskog rata" - kaže Marković.

- Oslobađajućom presudom Gotovini i Markaču, Haški tribunal je definitivno sahranio međunarodno pravo i opravdao sve naredne terorističke akcije. Time je opravdao i Al Kaidu i Islamsku državu. Jel ako možete da pobijete 2500 ljudi i proterate sve i zapalite im i uništite sve, a da za to niko ne odgovara, onda je to znak svima da sve to isto mogu da rade nekažnjeno. Američki sudija Teodor Meron koji je bio predsednik suda u Hagu, rukovodio je akcijom oslobađanja Gotovine, koja je dovela do preglasavanja od 3:2 i konačnog oslobađanja komandanata “Oluje”. Ratni zločin ne zastareva. Ali ako “Oluja” prođe nekažnjeno i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, onda je sve na svetu i svima dozvoljeno i onda je tačno ono što mi je u Vašingtonu rekao bivši direktor CIA za Balkan, a to je “Ako rade za nas, onda to nisu teroristi - zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • PETAR 1

    Nema dalje, kada pogledamo sliku gospodina !!!!!!!, odmah ugledamo jednog kulturnog coveka, sa posebnim manirima i osobinama, spotski tip muskarca, siguran sam da mnoge zene uzdisu za njim.

  • Krle

    Palma, cuveni sudija.

  • Bisenija

    Bravo Palma!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima