Niko ne može da napreduje na suzama i stradanju drugog naroda: Zorana Mihajlović o pogromu u "Oluji"

- Ja nisam od onih koji će reći ''da, baš mi je žao što nisam uzela pušku pa se borila'', kao što smo to imali priliku da čujemo od zvaničnika Republike Hrvatske - rekla je Mihajlovć odgovarajući na pitanje novinara tokom posete Apatinu

  • 15

Nisam sigurna da iko na ovom svetu može da napreduje na suzama i na stradanjima drugog naroda, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović komentraišući to što Hrvatska slavi vojno-policijsku akciju “Oluja”.

Navela je da je Srbija juče obeležila "Oluju", da će to činiti svake godine, te da je za Srbiju "Oluja" najtužniji dan, tokom koje je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba i više od 1.000 ubijeno.

- Ja nisam od onih koji će reći ''da, baš mi je žao što nisam uzela pušku pa se borila'', kao što smo to imali priliku da čujemo od zvaničnika Republike Hrvatske - rekla je Mihajlovć odgovarajući na pitanje novinara tokom posete Apatinu.

Naglasila je da hoćemo da sačuvamo naše sećanje i u tom smislu navela i da je važno što 4. avgust obelažavaju zajedno Srbija i Republika Srpska.

- Nekako je to sve bilo sa strane, nekako niko nije hteo da priča o tome ranije. Obeležavaćemo 4. avgust stalno, ali s druge strane Srbija ide i hoće da bude savremena i moderna država. Mi smo za dogovor sa svima, ali pustite nas da imamo naša sećanja na tužne dane koji to jesu - poručila je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    6. avgust 2019 | 11:54

    Nisam ni ja takav ja se uvek uvatim za moj pistolj i o svemu cutim ko cutolog ponekad samo proserendam po elektronske novine i opet cutim do sutrasnjeg broja i sve tako a dani idu kukala mi majka.

  • Bana

    5. avgust 2019 | 14:53

    Bravo Zorana

  • Sajla

    5. avgust 2019 | 16:13

    Bravi Zoko! Kad-tad će ih srpske suze i patnje stići. Daće svevišnji Bog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA