≫ 

"Srpsku opoziciju podevaju sponzori nezavisnog Kosova": Palma o mogućem bojkotu izbora

Predsednik Jedinstvene Srbije smatra da opozicija u Srbiji, kako kaže, ne zna ni sama šta hoće

  • 4

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da nekoliko zemalja "podeva opoziciju u Srbiji" da bi, kako smatra, što više naneli štetu i oslabili državu Srbiju, koja, ocenio je Palma, nikada nije bila jača i u međunarodnim odnosima i na političkom i ekonomskom planu.

- I nije problem što će te zemlje naneti štetu opoziciji u Srbiji, već je problem što opozicija na takav način nanosi štetu državi Srbiji i njenim građanima. Te zemlje, koje podevaju srpsku opoziciju su i sponzori takozvanog nezavisnog Kosova i njihov cilj je da Srbija bude što slabija - izjavio je Palma.

O IZBORNIM USLOVIMA

Predsednik Jedinstvene Srbije smatra da opozicija u Srbiji, kako kaže, ne zna ni sama šta hoće, i da oni, smatra Palma, znaju da će doživeti debaklin na redovnim izborima naredne godine, te zbog toga kaže, traže izgovor na svaki način ako da ne učestvuju u njima.

Dragan Marković Palma Dragan Marković Palma - Foto: Nikola Tomić

- Danas su izborni uslovi mnogo bolji nego 2008. i 2012. godine. Pošto opozicija u Srbiji zna da će drastično izgubiti na redovnim izborima 2020. godine, sada će tražiti alibi za neučestvovanje, pa će između ostalog pitat vlast: Zašto vi po službenoj dužnosti otvarate fabrike, autoputeve i tako dalje - kaže Palma i dodaje:

- A šta oni otvaraju ? Oni zatvaraju prilaz centralnom trgu u našem glavnom gradu. Šta je njihov program? Jel opet pljačkaška privatizacija, zatvaranje fabrika i radnih mesta, proglašavnje nezavisnog Kosova i puštanje albanskih ratnih zločinaca na slobodu i davanje Hrvatskoj svih popusta kako bi postala član Evropske unije, kao što je bilo u njihovo vreme - kaže Palma.

On opoziciji zamera i to što se nije oglasila povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je rekla da jo je žap što tokom rata u Hrvatskoj nije uzela pušku u ruke, ali i povodom izjava Haradinaja kako je čist po pitanju ratnih zločina na Kosovu i Metohiji.

- Izbori, parlamentarni i lokalni 2020. godine u Srbiji su redovni izbori, a  izborni uslovi su isti kao u zemljama Evropske unije. Ko neće da učestvuje na tim izborima, taj se boji izbornog rezultata. Opozicija u Srbiji se ponaša kao hrvatska košarkaška reprezentacija koja je 1995. godine u Atini odbila da prisustvuje proglašenju Evropskog prvaka, tadašnje reprezentacije Jugoslavije i intoniranju himne. Od tog trenutka košarkaška reprezentacija Hrvatske ne postoji ni na evropskoj ni na svetskoj mapi. Isto tako će opozicija u Srbiji, ako bojkotuje redovne izbore, sama sebe isključiti iz političkog života Srbije - poručio je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA