U "Vojsku Kosova" primljeno novih 337 regruta: Kriju da li ima Srba

Naš strateški cilj je članstvo u NATO-u - rekao je Beriša

  • 25

U Kosovske bezbednosne snage primljeno je 337 novih regruta, među kojima su 22. Iz manjinskih zajednica, prenosi Klan Kosova, ali nije precizirano iz kojih su oni zajednica.

Komandant BSK Rahman Rama je u obraćanju regrutima u kasarni “Adem Jašari” od njih tražio maksimalno angažovanje u procesu tranzicije ove snage, dok je ministar odbrane, Rustem Beriša, rekao da unutar BSK postoji raznolikost, što ukazuje da su među 337 mladih vojnika 52 žene, a 22, dolaze iz manjinskih zajednica.

- Naš strateški cilj je članstvo u NATO-u - dodao je Beriša.

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji je na ceremoniji rekao da Kosovo nikome ne preti, te da su “teritorijalni integritet i granice naše države svete, neprikosnovene, danas i zauvek”, javila je Kosovapres.

Govoreći pred novim kadetima, Veselji je to da “biti pripadnik najmlađe vojske na svetu” opisao kao privilegiju koju neguju generacije koje dolaze.

- Vi ste deo odbrambenih snaga, rođenih i razvijenih u partnerstvu sa NATO, najmoćnijom Alijansom na svetu, garant vrednosti slobode i demokratije. Danas smo ponosni na vas. Verujemo u vašu patriotsku predanost i profesionalizam - poručio je Veselji.

Veselji je kazao da Kosovo gradi vojsku koja odražava slobodarski duh naroda, vrednosti na kojima stoji kosovska nezavisna i suverena država i viziju zauzimanja dostojnog mesta u zapadnim političkim i vojnim strukturama.

- Vojska Kosova danas je neizostavan element stabilnosti i mira u regionu. Vojska Kosova nastaviće proces jačanja i profesionalizacije kako bi postala spremna za fazu članstva u NATO - naglasio je Veselji, najavljujući povećanje budžeta za vojsku.

Predsednik parlamenta rekao je da sanja o tome da Kosovo postane prosperitetna i zemlja za sve njene građane.

- Uspećemo, kao i uvek. Kosovo ima samo jedan put: put napred, ekonomski razvoj, osnaživanje države, integracije u NATO i EU. Ne postoji drugi način i nećemo dozvoliti da nas neko usmeri negde drugde - poručio je Veselji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. avgust 2019 | 14:33

    Svi pljujete na Nato EU okupatora i albansku OVK a najveci krivac je A.Vucic koji namerno nesaziva sednicu u UN i da zatrazi da KFOR napusti namndat UN jer krsi R1244 po kojoj stoji jasno da Kosovo i Metohija je deo Srbije i da albanska OVK nemoze da stvori vojsku u juznoj ASrbiji Kosovo i Metohiju. NAJVECI KRIVAC ZA OVO STANJE JE ALEKSANDAR VUCIC KOJI SVESNO KRSI USTAV SRBIJE I UN R-1244... BETREBAJU IZBORI U SRBIJI VEC VOJSKA SRBIJE DA ZASTITI USTAVNI POREDAK KROZ PRIVREMENU VOJNU UPRAVU VLADA SRBIJE DA DA SMESTA OSTAVKU I DA SE PROCESUIRA ZBOG PROTIVUSTAVNOG DELOVANJA.

  • ceca

    9. avgust 2019 | 14:45

    Znate sta! Srbi su najgori narod!

  • Srbin- Priština

    9. avgust 2019 | 16:05

    Poštovani, u vojsku KOSOVA ( ne tvz, nego REPUBLIKE KOSOVA) primljeno je od 337 regruta, 37 Srba, Crnogoraca, Goranaca, Madjupa i Roma!! Naravno da Kosovarske vlasti ne žele da Srbi iz Severne Mitrovice napadaju, ucenjuju, ubijaju Srbe koji poštuju zakone demokratske Republike Kosova, zato diskretno objavljuju brojke regruta! Srbi na Kosovu ( bez neke " Metohije" jer za to niko od Kosovara ne zna,,,), poštuju zakone Kosova, spremni su da glasaju i prihvate sve zakone demokratske republike Kosova, i da 100% priznaju Kosovo kao njihovu domovinu, zemlju gde će živeti u demokratiji sa svim narodnostima!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA