• 17

Terorista OVK Morina dočekan kao heroj u Đakovici: Ispred zatvora ga sačekali uz muziku i veselje

Tomor Morina, koji se po poternici sumnjiči za počinjene ratne zločine na Kosovu, pušten je iz zatvora u Skoplju, sačekali su ga i predstavnici Prištine

  • 17

Bivši pripadnik pravojne formacije OVK, Tomor Morina, kojeg makedonske vlasti nisu izručile Beogradu po poternici Srbije zbog počinjenih ratnih zločina nad civilnim stanovništvom, dočekan je sinoć u rodnoj Ðakovici kao heroj, piše prištinska Gazeta Expres.

Expres piše da su Morinu po izlasku iz skopskog zatvora Šutka sačekali predstavnici ambasade tzv. Kosova u Skoplju, članovi porodice i prijatelji sa muzikom.

Društvene mreže su preplavljene fotografijama koje prate Morinu od izlaska iz zatvora do dolaska u Ðakovicu.

Predstavnici političkih partija u Prištini pozdravili su oslobađanje Morine.

Zvanično Skoplje je odlučilo da Morinu ne izruči Beogradu sa obrazloženjem da se nisu stekli uslovi za to.

Morina je uhapšen 24. jula u Severnoj Makedoniji na prelazu Blace, po poternici Interpola i bio mu je određen pritvor u kojem je proveo tri sedmice. Odluku o njegovom oslobađanju pravosudne institucije u Severnoj Makedoniji donele su u sredu.

Vlasti u Beogradu su ocenile da su makedonske pravosudne institucije odlukom o oslobađanju Morine prekršile međunarodno pravo i da je to još jednom pokazalo da je politika iznad zakona. Ministar unutrašnjih oslova Srbije, Nebojša Stefanović, potvrdio je da poternica Srbije ostaje na snazi. Srbija Morinu tereti za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji.

ODUZET MU BRITANSKI PASOŠ

Bivšem pripadniku OVK Tomoru Morini, koji je sinoć pušten iz pritvora u Skoplju, oduzet je britanski pasoš, potvrdio je Tanjugu direktor KPU Zatvor Skoplje Esad Rahikj. Tomor Morina poseduje pasoš koji su mu izdale privremene kosovske institucije, kao i pasoš Velike Britanije.

Nakon jučerašnje odluke Vrhovnog suda u Skoplju da nisu ispunjeni uslovi za izručenje Morine Srbiji, Osnovni krivični sud je doneo odluku o njegovom puštanju iz pritvora, uz privremeno oduzimanje putnih isprava za prelazak državne granice, prenela je MIA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Marko

    Djakovica mesto na pola puta Prizre Pec. Sedam kilometara od Albanije. Jos pedesetih, sezdesetih leglo terorizma I zlocinaca. Sve odatle krenulo I Bakali, Hodza I ostali, radjali po devetoro dece planski. Tito davao srpske pare da se razmnozavaju. Jedino krajem sezdesetih sluzba koju je vodio pravi Srbin inala lek za takve. Zato ga je najveci zlotvor srpskog naroda Broz smenio. Razmnozavanje nastavljeno, od devetoro nastalo 63, pa 315 I danad smo tu gde jesmo...Srbija, Milogora, Makedonija, Severozapad Grcke...

  • bole

    Nikada od te "Makedonije" država, sve su to banana države

  • Made in ...

    Djakovica. Mesto pored Ljubljane u Rumuniji

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima