• 24

Erdogan dolazi u Srbiju 29. avgusta, počinje gradnja auto-puta Beograd-Sarajevo

Tokom Erdoganove posete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin, prema nezvaničnim informacijama

  • 24

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan 29. avgusta dolazi u posetu Srbiji, u okviru koje će predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.

Aleksandar Vučić, Erdogan

Foto: Tanjug

Vučić i Erdogan razgovarali su krajem jula, telefonom, i konstatovali, kako je saopšteno, napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dve zemlje. Saglasili su se i da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog saveta za saradnju. Sledeća sednica tog Saveta mogla bi da bude održana tokom predstojeće posete predsednika Turske Srbiji.

Erdogan je, inače, u tom telefonskom razgovoru podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsednikom da samo tako može da se obezbedi veći interes investitora i ekonomski rast.

VIDEO: Vučić: Očekujem da unapređujemo saradnju sa Turskom

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Goran

    Mi sve gradimo sa stranim investitorima i izvodjacima, a ne znamo koliko ce nas to kostati, u stvari. Ignorisemo nase ljude, nas strucni kadar, jer se nase sve gasi. , Mozda sam ja glup, ali ako nisam, onda ovo nije dobro za Srbiju. Ima tu nesto tajno.

  • OMG

    Svi spominjete Turke, čitajte ko ih je pustio na Balkan? Pa Grci tj. vizantiski kralj i to da ga Turci od nas odbrane, jer se bojao da će car Dušan da preuzme celu Vizantiju. U medjuvremenu je Dušan umro i došao nesposobni Uroš i naravno kao do dan danas se Srbi nisu medjusobno slagali, sto su Turci iskoristili i prodrli na Balkan... znaci zahvalite se Grcima u prvoj liniji:)))

  • WTF

    Ne znam šta mu to treba... pa Erdogan ima druge interese na Balkanu, nikako prijateljske... a zna da ga Srbi muslimani u Sandzaku kako ih zovu u Turskoj smatraju sultanom i da mu se klanjaju...sa pravoslavnim Srbima je samo dobar jer zna da imamo zaštitu Rusije i Putina, koji mu je verovatno u četri oka rekao da se ostavi nas...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima