• 3

Nemamo bliže zemlje od Crne Gore, ali za ljubav je potrebno dvoje: Dačić o tenzijama zbog koncerta

Pesma 'Tamo daleko' zaista nema veze sa aktuelnim dešavanjima - rekao je Dačić

  • 3

Mi nemamo bližeg naroda niti bliže zemlje nego što je to Crna Gora, ali za ljubav je potrebno dvoje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Ne znamo šta je loše u humanitarnom koncertu za Kosovo i za Srbe na Kosovu i Metohiju i ne znam šta je loše u srpskim pesmama. Pesma 'Tamo daleko' zaista nema veze sa aktuelnim dešavanjima - rekao je Dačić, komentarišući tenzije nakon humanitarnog koncerta.

On se, gostujući na Radio-televiziji Srbije, osvrnuo na krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" održanog u utorak u Herceg Novom.

Koncert je održan u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice", a učesnicima i organizatorima se na teret stavlja kršenje niza članova – isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je tim povodom pozvao sve da se, kako je naveo, manu izmišljanja raznih tema kako bi podizali negativnu atmosferu u regionu i dodao da Srbija sa svima želi korektne odnose.

- Spušatanje tenzija je u interesu svima - kazao je Dačić i istakao da u Srbiji postoji niz manifestacija na kojima su isticani simboli Crne Gore.

VIDEO: Vlado Georgiev pevao sa delijama "Tamo daleko" u Herceg Novom

(Telegraf.rs/Fonet)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske i Kineske baze preko cele Srbije hitno

  • Ana

    Pa nema ni Crna Gora blize ni draze zemlje,ali politika umesala prste,treba joj ih polomiti

  • Tamara

    Jadna li je ta zemlja kad milogoraca ima vise u Srbiji nego u milogori.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima