≫ 

Biljana Popović Ivković: Licemerno i podmuklo saopštenje Vuka Jeremića

Predsednik Narodne stranke se oglasio povodom pada Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi na šta je reagovala istaknuta članica naprednjaka

  • 8
Biljana, Vuk Jeremic FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC, Dimitrije Goll

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke i državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković oštro je reagovala na saopštenje Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke povodom pada Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi.

Popović Ivković se tim povodom oglasila na svom Fejsbuk profilu.

BIljana Popović Ivković SNS Popović Ivković - Foto: Tanjug/Tanja Valic

Njen post prenosimo u celosti:

Kakvo licemerno i podmuklo saopštenje Vuka Jeremića! Perfidnost mu je svojstvena, o kukavičluku da i ne govorim.

Otac Nebojše Stefanovića nije bio direktor Jugopetrola, te nažalost nije mogao da ga školuje na Kejmbridžu i Harvardu. Ali i da jeste on zbog toga ne bi bio ni bolji ni lošiji čovek, političar, ministar unutrašnjih poslova.

Njegovi ostvareni rezultati koji se vide kroz unapređenje resora na čijem je čelu stavljaju ga daleko ispred svih dosadašnjnih manje ili više obrazovanih ministara unutrašnjih poslova.

Sramota je da neko ko se školovao u inostranstvu na prestižnim školama nije uspeo da nauči neke elementarne stvari i da je usput stekao štetočinske navike.

Vrhunac katastrofalnog doprinosa spoljnoj politici i imidžu Srbije od strane Vuka Jeremića svodi se na famozni koncert u UN i jednu od glavnih uloga u dokumentarnom filmu „Hongkonška veza: Lista Patrika Hoa“, a njeno dno u „traženju mišljenja u Hagu“.

Džaba mu sve škole ako je više od svega sposoban da pravi teške brljotine od najveće štetnosti za Srbiju. I uopšte ne ulazim u to da li se pokratanjem pitanja u Hagu radi o smišljenom činu s namerom da se naudi Srbiji ili je na delu nedostatak mozga.

Računam da na Harvardu ne uče budale. U tom smislu, Jeremićevi pokušaji da skrene fokus sa sebe blateći ministra Stefanovića i minimizirajući njegov doprinos jačanju bezbednosti zemlje, jednak je situaciji kada lopov upre prst u poštenog čoveka i kaže „drž lopova“.

I na kraju, kako to da Kejmbridž i Harvard nisu pali na Šangajskoj listi kada školuju kadrove lidere „savetničkog lobija, tj. savetničkog sindikata“ koji sa tridesetak soba na Svetom Stefanu uz salve smeha „j.... majku Srbiji i Crnoj Gori“. Možda, zato što su iškolovali „velikog igrača“, aktera globalnih korupcionaških afera koji je kapacitet da u isto vreme upravlja Generalnom Skupštinom UN i da za 2,3 miliona dolara savetuje Patrika Hoa u aferi „Hongkonška veza“.

Članica Predsedništva SNS i državna sekretarka MUP-a Srbije je tako reagovala na saopštenje predsednika Narodne stranke:

Izborni štab Vuka Jeremića, predsednički izbori 2017 Jeremić - Foto: Telegraf

- Pad Univerziteta u Beogradu za više od 100 mesta na Šangajskoj listi rezultat je prezira i nebrige za obrazovanje naprednjačke vlasti, u čijem vrhu najznačajnije pozicije zauzimaju dokazani falsifikatori poput Siniše Malog i Nebojše Stefanovića, čoveka koji je kupio diplomu nepostojećeg fakulteta, a potom prepisao doktorat, dok je na čelu vlade osoba čije su realne akademske kvalifikacije skromnije od bilo koga koji je tu funkciju obavljao u prošlosti.

Aleksandru Vučiću i njegovim korumpiranim plagijatorima nisu potrebni obrazovani i slobodni ljudi, već siromašni građani ucenjeni da glasaju za SNS da bi zadržali platu od dvesta evra. Zbog toga se obrazovanje u Srbiji sistematski ponižava i uništava, a desetine hiljada mladih i obrazovanih ljudi godišnje napušta zemlju.

Narodna stranka će, po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom, tretirati obrazovanje kao jedan od najvažnijih prioriteta, a mladim stručnjacima će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za život i rad - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA