• 38

Srbija neće odustati od ulaska u EU: Jovanović siguran da se nećemo opredeliti za Rusiju

Jovanović je podsetio i da se ruska agresija protiv EU sprovodi od 2014. godine strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu

  • 38

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović izjavio je za slovenački list Delo, da po njemu Srbija neće odustati od ulaska u EU i opredeljivati se za neki ruski pravac, jer bi to bilo pucanje u oba kolena koje bi se završilo pogubno za sve građane Srbije.

Jovanović je podsetio i da se ruska agresija protiv EU sprovodi od 2014. godine strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu.

- Odbacivanjem Zapadnog Balkana na začelje prioriteta EU je pokazala slabost i nemoć pred ruskom i kineskom agresijom, koje su narušile evropsko jedinstvo i dovele do erozije demokratije,sloboda i institucija,vladavine prava, kompromitovanih izbornih procesa u svim zemljama EU u kojima su se populisti domogli vlasti - objasnio je Jovanović.

Milovan Jovanovic

Jovanović - Printskrin: Youtube/PULS BN TV

- Izveštaj Financial times-a pokazuje da je Srbija na vrhu liste najatraktivnijih zemalja za direktna strana ulaganja što je još jedno priznanje predsedniku Vučiću za sprovedene reforme,političku i finansijsku stabilnost - rekao je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske i Kineske baze preko cele Srbije hitno.

  • Jeretik

    Ruska i kineska agresija, itd, itd. Šteta što više ne postoji slovenački "Kekec", prava novina za ovako dubokoumne izjave i analize. Doduše, ako nastavi da ovako "analizira", "Pulicerova" nagrada mu se smeši. Ima kod njega kvalitetne pljuvačke za nju . Zbog furioznog "analitickog" završetka smeši mu se i Vučić. Sve u svemu, smešan lik.

  • Dzoni

    Ili Rusija i Kina ili Amerika i EU.Napraviti izbor sto pre jer ako izgubimo balans,nema nas.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima