• 21

Priština nastavlja sa lažima, Hodžaj tvrdi: Novo Brdo je albansko, Srbi falsifikuju istoriju

Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije"

  • 21

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija u ostavci Enver Hodžaj tvrdi da Srbi, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom tvrđave Novo Brdo falsifikuju istoriju.

Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije", prenela je Gazeta ekspres.

On je naveo da Ðurić nije pomenuo da su u Novom Brdu živeli i Albanci, tvrdeći da je Novo Brdo albansko, kao što je i multikulturalno i da su tamo živeli Albanci, Srbi, Turci, Latini, Dalmatinci, Grci i Jevreji, prenosi Kosovo onlajn.

Đurić je ranije danas u saopštenju rekao da tvrđava Novo Brdo nikad neće biti "kosovarski" istorijski spomenik, jer je to jedan od ključnih srpskih istorijskih i arheoloških lokaliteta.

Reagujući na isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Novom Brdu, Đurić je naveo da je svaki pokušaj da se taj spomenik prikaže u drugom svetlu akt nasilnog brisanja istorije, sračunat s ciljem da se dodatno produbi međunacionalni jaz na KiM.

Na drevnoj tvrđavi srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo kao i na ostacima pravoslavnog sabornog hrama Svetog Nikole, gde su, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve, kosovski rimokatolici nedavno služili misu, juče su postavljene kosovske zastave koje su jutros bile uklonjene, da bi, kako je saopštio predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović večeras opet bile vraćene.

I eparhija raško-prizrenska oštro je danas protestovala zbog nedavnog neovlašćenog služenja rimokatoličke mise na temeljima hrama Sv. Nikole i postavljanja političkih obeležja tzv. Kosova na srpske srednjovekovne kulturno-istorijške i verske spomenike u novobrdskoj specijalnoj zaštićenoj zoni.

VIDEO: Ne samo prva i druga postojalo je ravno pet kosovskih bitaka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske baze hitno preko cele Srbije.

  • POTROSNJA

    Na nos će vam izaći otimanje i oni koi vas podržava u otimanju

  • RICINUS

    Englezi su krišom iza ledja austrougarske izmislili stvorili albansku veštačku naciju a sada genocidno uče i podržavaju šiptare da otimaju falsifikuju i svojataju sve srpsko... Šiptari nemaju istoriju ali imaju srpsku istoriju pa misle da se kite tudjim perjem jer su sada sila sa podrškom nato aviona i tenkova....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima