• 14

Haradinaj: Ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora

Haradinaj je već ranije objavio da će se sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore

  • 14

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, tvrdi da su ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori.

- Uspeli smo da ispravimo sektore u pravcu Kule i Čakora i sa premijerom Crne Gore dogovorili smo da međudržavne komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku - naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je u julu objavio na toj društvenoj mreži da će se uskoro sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore kako bi ponovo razmotrile demarkaciju u pravcu Kule i Čakora i pritom zahvalio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću "za konstruktivni prilog i izraženu volju za jačanje prijateljstva i saradnje".

RTK2 na srpskom jeziku u julu je preneo da je Haradinaj tokom Samita Zapadnog Balkana u Poznanju o pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom razgovarao sa Markovićem.

Sporazum o demarkaciji između Podgorice i Prištine, koji je potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine, stupio je na snagu 4. juna prošle godine. Reč je o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Brba

    Bila utvrdjena ustavom iz 1974 izmedju koga i cega?Drzave c.g.i Kosova?Nece biti sabani.Uspravice Srbija sve granice nadam se vrlo brzo i to ne samo sa albsnijom i c.g.nego i makedonijom,bosnom i hrvatskom.Malo ste ga preterali....

  • Poskok

    Mnogo li ste jada Velicanima dali, na nos će vam krv njihova izlaziti, ovi sto repove nose su za vas svijet izmislili.

  • Crna

    Nema više Nikaca od Rovina, Novaka Miloseva, Sipcica od Zabljaka, Senjanin Tadije.......razgranicili bi te oni u tren oka!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima