• 28

Vesić: Za opoziciju mediji su sredstvo koje služi njihovoj politici

Vesić je rekao da su predstavnici opozicije juče došli na sastanak sa predstavnicima vlasti da bi pričali o tome kako mediji treba da se uređuju, odnosno da se političke stranke dogovore kako da mediji izveštavaju tokom izborne kampanje

  • 28

Član Predstavništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da su za predstavnike opozicije mediji sredstvo koje služi njihovoj politici, a ne sredstvo informisanja koje je važan deo društva.

Vesić je, gostujući na Pinku, rekao da su predstavnici opozicije juče došli na sastanak sa predstavnicima vlasti da bi pričali o tome kako mediji treba da se uređuju, odnosno da se političke stranke dogovore kako da mediji izveštavaju tokom izborne kampanje.

To je, ističe Vesić, neverovatno i iz toga se vidi kako opozicija shvata medije.

- Mi se očigledno nismo razumeli. Organizatori tih razgovora, Fakultet političkih nauka i Fond za otvoreno društvo su nas pozvali da razgovaramo o predstavljanju kandidata na političkim listama u toku izborne kampanje i mi smo došli da pričamo o tome, da li neka pravila treba unaprediti, da li nešto treba precizirati ili promeniti jer ta pravila postoje još iz vremena prethodne vlasti, društvo se menja i sasvim sigurno treba nešto da se precizira - rekao je Vesić.

Naveo je da je u jednom trenutku Zoran Živković rekao da nijedan novinar u Srbiji ne radi dobro svoj posao i da političari treba da usvoje pravila po kojima će mediji da rade.

- Kad smo ga pitali kako mislite da mi, kao političke stranke to uradimo, on je rekao ‘Zar se oni nešto pitaju?’ - kaže Vesić.

Za opoziciju su, kako je istakao, mediji sredstvo koje služi njihovoj politici, a ne sredstvo informisanja koje je važan deo društva.

Vesić je rekao da je televizija N1 objavila lažnu vest o tome koliko je predstavnika opozicije napustilo jučerašnji sastanak.

- Onda se Jugoslav Ćosić pravdao i rekao da njihova novinarka Žaklina Tatalović nije dobro prebrojala koliko ih je bilo, a suština je u tome da su oboje znali šta će da se desi. Svaka privatna televizija ima pravo na svoju političku opredeljenost, a N1 je izrazito protiv sadašnje vlasti - rekao je Vesić.

Naveo je da se iz svađe na Tviteru Sergeja Trifunovića, Jugoslava Ćosića i Dragana Đilasa vidi suština funkcionisanja televizije N1.

- Trifunović je juče svojim tvitovima razotkrio N1. On javno traži od Đilasa da razgovara sa Ćosićem, glavnim urednikom N1, i da mu skrene pažnju šta da objavljuje. Time je Trifunović otkrio da je Đilas, kao političar, šef na N1, da on razgovara sa glavnim urednikom i da mu kaže uradi ovo ili ono - rekao je Vesić.

Naveo je da to jasno pokazuje da Đilas uređuje program N1 i dodao da to “tajkunska televizija koja služi samo Đilasovim i Šolakovim interesima”.

- Đilas kroz medije, kroz N1, “Danas” i druge linčuje svoje političke saveznike i to je juče uradio. Ako se neko usudi da se suprotstavi njemu i njegovim interesima dobije harangu na N1, napadnu ga da radi za Vučića i to pokazuje kako Đilas razume politiku – ili kupovina ili linč - zaključio je Vesić.

VIDEO: Vesić o trećem sastanku vlasti i opozicije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Brane

    Đilas je navikao da pojedini mediji igraju kako on svira.

  • Ceda

    Svakim svojim postupkom opozicija pokazuje svoju bahatost i sebicnost, gledanje iskljucivo sopstvenog interesa.

  • Boki

    Bas tako jedino tako mogu...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima