• 2

Odložena poseta Erdogana Srbiji najavljena za 29. avgust

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog "usaglašavanja termina", rečeno je u ambasadi Turske

  • 2

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog "usaglašavanja termina", rečeno je u ambasadi Turske.

Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija "Tašjapi".

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.

Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio:

- Bilo bi logično. Doće će, biće u redu to.

U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.

- Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo - rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jeretik

    Video da auto - putevi dobijaju "nezgodna" imena,hee.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima