Vučić posle sastanka sa Pompeom: Dugo smo razgovarali, želeo je da čuje stav Srbije o KiM

Vučić se posle sastanka oglasio na Instagram profilu buducnostsrbijeav i otkrio neke detalje sastanka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Njujorku.

Vučić se posle sastanka oglasio na Instagram profilu buducnostsrbijeav i otkrio neke detalje sastanka. On je istakao da je razgovor dugo trajao i da je državni sekretar želeo da čuje šta Srbija misli o rešavanju kosovskog problema.

- Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije - napisao je Vučić.

- Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

Sastanak Vučića i Pompea počeo je danas u 12:30 časova po lokalnom vremenu, a za predsednika Srbije priređen je radni ručak i prigodni doček.

Posle sastanka oglasio se i državni sekretar SAD koji je rekao da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

VIDEO Krstić: Susret u Njujorku pokazuje da SAD aktivno ulaže u dijalog

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Brane

    Nema sumnje da Amerikanci mogu da izdejstvuju ukidanje taksi ukoliko to stvarno žele.

  • Dakki

    Podrska Amerike nam je izuzetno vazna...

  • Milorad Vujicic

    Ruske i Kineske vojne baze hitno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima