• 80

Pojavio se navodno poslednji snimak Slobodana Miloševića uoči izručenja iz Tuzle u Hag (VIDEO)

Na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu "Eagle"

  • 80

Novinar Stefan Cvetković, koji je svojim objavama već nekoliko puta uzburkao srpsku javnost, pre nekoliko sati na svom Fejsbuk profilu, objavio je snimak u kom se vidi nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, navodno, pre samog transfera iz Tuzle (BiH) u Hag 2001. godine.

Na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu "Eagle" u Bosni i Hercegovini, u pratnji jednog lica u vojnoj uniformi. Posle ulaska Milošević je u društvu policajca sa kojim, reklo bi se prema snimku, mirno razgovara.

U jednom trenutku on ustaje i sa policajcem stoji nasparam nepoznate osobe, a onda na kratko seda pa nastavlja da hoda po prostoriji. Sa Miloševićem i policajcem nalazi se još jedna uniformisana osoba.

Na snimku se dalje (01:42) vidi kako Milošević i dalje mirno razgovara sa osobama koje su sa njim u prostoriji, pa u jednom trenutku uzima i cigaretu. Nakon toga na snimku se vide ukupno tri uniformisana lica i policajac sa početka snimka.

PUTANJA MILOŠEVIĆEVOG PRIVOĐENJA U HAG

Prema podacima dostupnim srpskoj javnostni, oko 19 časova, 28. juna 2001. godine započelo je Miloševićevo privođenje u Hag. On je stigao u beogradsko naselje Banjica, praćen samo jednim mercedesom, gde su ga čekala tri helikoptera i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Nakon što su mu pročitana prava, i to na insistiranje Kuritsa, Milošević se uputio ka helikopteru, a onda zastao i izgovorio čuvenu rečenicu: "Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?".

Put iz beogradskog naselja Banjica, vodio je u Bosnu, odnosno Tuzlu. U Tuzli, u kampu "Eagle" ga je sačekao poručnik Endi Milani, narednik "Delta force" odreda.

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je, navodno, sa njim razgovarao o tome kako je najbolje namestiti kameru, koji kadar i kako se koristi zum.

O njegovoj opuštenosti svedoči i snimak, koji je navodno, trenutak u kome se Milošević nalazi u Tuzli, odakle je odveden u Hag.

VIDEO: Šta bi se desilo da je Milošević oboren 9. marta?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzigi Bau

    Kakav god da je bio, bi je Srbin zato je tamo neko prošao kako je prošao . . .

  • cica

    Tuzno.. Sramota za narod koji ga je glasao godinama i zemlju koja ga je sramno izdala!

  • 3OPAH

    Da me neko pitao dve zelje koje mora biti ispunjene jedan od njih zelis li biti predsednik srbije ili čistač ulica prihvatam ono drugu zelju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima