≫ 

Stamatović sada "nudi" da Srbi sa KiM postanu ruski državljani

On je dodao da bi se međunarodnim sporazumom sa Rusijom regulisalo privremeno upravljanje nad Kosovom, sve dok se ne obezbedi potpuna bezbednost srpskih i ostalih nealbanskih građana

  • 10

Lider "Zdrave Srbije" i predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović kazao je danas da je sasvim realistično da i Srbi na Kosovu postanu ruski državljani i da se južna srpska pokrajina, u skladu sa međunarodnim pravom, privremeno ustupi Rusiji.

- Potvrđuje i primer dodele ruskog državljanstva svim Rusima na prostoru Donbasa u Ukrajini, na osnovu nedavnog ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina, po kome je omogućeno i da svi stanovnici Luganska i Donjecka, po pojednostavljenoj proceduri, u roku od tri meseca od predaje zahteva, dobiju pasoše Rusije - navodi se u pisanoj izjavi Stamatovića.

On je naveo da Grenland, autonomna teritorija Danske, koju "američki predsednik Donald Tramp želi da kupi" ima takav status da samostalno vodi unutrašnju politiku, a da je Danskoj prepustio poslove zaštite granice, spoljne politike i vođenja finansija.

- Kada već međunarodno pravo dozvoljava ustupanje na privremeno upravljanje dela jedne suverene teritorije, ne vidim zašto Srbija ne bi isto uradila sa KiM - rekao je Stamatović.

On je dodao da bi se međunarodnim sporazumom sa Rusijom regulisalo privremeno upravljanje nad Kosovom, sve dok se ne obezbedi potpuna bezbednost srpskih i ostalih nealbanskih građana i ponovno uspostavljanje institucija države Srbije, na tom delu srpske teritorije.

Stamatović je podsetio i na međunarodno dogovorenu privremenu upravu Bosne i Hercegovine, s kraja 19. veka, kada je na Berlinskom kongresu 1878. godine, na osnovu odluke tadašnjih velikih sila postignut dogovor da formalno ostane u sastavu Osmanskog carstva, a da Austro-Ugarska privremeno uspostavi birokratsku upravu na njenoj teritoriji.

VIDEO Bivši operativac CIA za Balkan: Dajte Kosovo i tražite Republiku Srpsku

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. avgust 2019 | 12:19

    PRAVA STVAR !!!! SRBIJA SAMA NEMOZE DA SE SUPRODSTAVI NATO OKUPATORU ALI RUSIJA BI U TOM SLUCAJU BRANILA SVOJE GRADJANE!!!!! BRAVO !!!

  • Mani

    23. avgust 2019 | 11:46

    Mozeee,dobar predlog👌

  • Jovan Ktć

    23. avgust 2019 | 14:35

    Interesantantna je nezvanična ideja ministra Ivice Dačića da sever KiM pripadne nama, a da se ostatak ustupi Rusiji i Americi na upravljanje na 99 god., uz odrađene koncesije. Tako bi bili zaštićeni Srbi i ostali nealbanci i crkve i manastiri. To je, ipak, teško izvodljivo, a pitanje je koliko bi Rusi i Amerikanci bili zainteresovani za ovu ideju. Drugo, šta bi, u tom slučaju radili kos. Albanci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA