AP: Sporazum Srbije s grupom pod vođstvom Rusije može da ukoči pridruživanje EU

Srbija je jedina balkanska saveznica Rusije - piše AP

  • 21

Povodom saopštenja o današnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, novinska agencija Asošijeted pres (AP) piše da najava potpisivanja "sporazuma o slobodnoj trgovini s ekonomskom grupom pod vođstvom Rusije, može da ukoči napore te balkanske zemlje za pridruživanje Evropskoj uniji".

Očekuje se da će sporazum Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EEU) biti potpisan 25. oktobra, navedeno je u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

Da bi se pridružile EU, piše AP, zemlje-kandidati moraju uskladiti svoju politiku s tim blokom, "uključujući uvodjenje trgovinskih sankcija protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini".

- Srbija je jedina balkanska saveznica Rusije - piše AP.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    26. avgust 2019 | 15:26

    Da sam na mestu EU, ja bih odmah uputio ultimatum, EU ili Rusija, da izaberemo odmah. Taj ultimatum bi bio 100% opravdan jer se ponasamo kao ljigavci.

  • Milenko

    26. avgust 2019 | 15:23

    Pa, ne moze na dve stolice, to je normalno. E sada treba da biramo, hocemo li gde su i svi nasi susedi ili idemo u ambis.

  • Nikolas

    26. avgust 2019 | 16:46

    SRBIMA TREBA SAMO UNIJA SA RUSIJOM,KINOM ,INDIJOM ,TURSKOM ARAPSKIM ZRMLJAMA !!! EU JE UCENJIVACKA DRUZINA KOJA GAJI SRBOFOBIJU -ONI STVARAJU VELIKU ALBANUJU!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA