Odluka o bojkotu sastanaka na FPN nije doneta: Antonijević o budućnosti razgovora vlasti i opozicije

Sada razgovaramo kako da nastavimo dalje, šta su nam planovi za 5. i 9. septembar, za kada smo planirali i svima najavili naredna dva sastanka, koje konkretne stvari očekujemo od svih učesnika, konkretne korake - rekao je Antonijević

  • 0
FPN, sastanak opozicije i vlasti Foto: Marko Jovanović

Sastanak vlasti i opozicije na Fakuletu politčkih nauka otvorio je tešku temu medija u predizbornom periodu, nezaobilaznu temu Reguatornog tela za elektronske medije (REM), a otvorio je i pitanje Radiotelevizije Srbije i ravnomerne zastupljenosti, ocenio je za Danas direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.

- Regulatorno telo za elektronske medije nije opravdavan i nije ocenjeno da radi svoj posao, što je, priznaćete, uspeh, ako imate u vidu da na FPN na sastancima sede sve političke stranke, i vladajuće, i opozicione - rekao je Antonijević.

Upitan ima li smisla ogranizovati novi okrugli sto posle najave Saveza za Srbiju da više neće učestvovati na sastancima, Antonijević je razdvojio odluku o bojkotu izbora i odluku o bojkotu razgovora.

- Bojkot izbora je pravo, o tome donosi odluku svaka pojedinačna stranka iz Saveza, kako vidim iz medija - ocenio je on.

- Odluka o bojkotu sastanaka na FPN nije doneta, nije jednoglasna i razgovaramo i dalje sa svim članicama ovog Saveza, kao što razgovaramo i sa svim drugim strankama koje su se odazvale našem pozivu - rekao je Antonijević.

- Sada razgovaramo kako da nastavimo dalje, šta su nam planovi za 5. i 9. septembar, za kada smo planirali i svima najavili naredna dva sastanka, koje konkretne stvari očekujemo od svih učesnika, konkretne korake - rekao je Antonijević.

Antonijević ukazuje da je najlakše odustati i da "nikada ne propustimo priliku da propustimo priliku".

Možda ovog puta ne mora biti tako, rekao je Antonijević i ukazuje da niko ne očekuje da se u tri runde dijaloga reše sva nagomilana pitanja oko izbora.

VIDEO: Antonijević o trećem sastanku vlasti i opozicije

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA