≫ 

Diplomatska borba protiv članstva Prištine u Interpolu: Stefanović predstavio argumente ambasadorima

Stefanović i Jarc razgovarali su i o dosadašnjoj policijskoj saradnji dve države, kao i njenom daljem unapređenju

  • 1
Nebojsa Stefanovic Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upoznao je danas ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca sa argumentima zašto takozvano Kosovo ne može postati član Interpola, istakavši da i sama kandidatura za članstvo dovodi do podele u okviru ove profesionalne policijske organizacije, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović i Jarc razgovarali su i o dosadašnjoj policijskoj saradnji dve države, kao i njenom daljem unapređenju.

Stefanović se posebno osvrnuo na saradnju kriminalističkih policija čiji su rezultat, kako je rekao, brojne uspešne akcije u kojima je zaplenjena veća količina narkotika i otkrivene laboratorije za proizvodnju droga.

Stefanović je ukazao i na značaj saradnje u oblasti borbe protiv terorizma, koja se realizuje kroz operativne radne sastanke i regionalne konferencije.

Ambasador Jarc je istakao da je slovenačka policija zainteresovana za učešće u zajedničkim projektima sa srpskim kolegama u cilju napretka naše zemlje u okviru Poglavlja 24 – Pravda, sloboda, bezbednost, navodi se u saopštenju.

NEbojsa Stefanovic Nebojša Stefanović i ambasador Bolivarske Republike Venecuele Dimas Hesus Alvarenga Guero - Foto: MUP Srbije

"PRIJEM KOSOVA U INTERPOL BI DOVEO DO ZLOUPOTREBA"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Bolivarske Republike Venecuele Dimas Hesus Alvarenga Guero razgovarali su danas o zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Stefanović je upoznao ambasadora sa policijskim, pravnim i političkim argumentima Srbije protiv ovog zahteva i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke o neprijemu takozvanog Kosova.

Ministar je istakao da je jasno da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u članstvo Interpola imao dalekosežne posledice i da bi, između ostalog, nesumnjivo doveo i do zloupotrebe baza ove međunarodne policijske organizacije, stvarajući mogućnosti da poverljivi podaci dospeju u ruke kriminalaca i terorista.

Ambasador Guera zahvalio je Srbiji na dugogodišnjem prijateljstvu i istakao da Venecuela poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Stefanović i Guera su razgovarali i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u borbi protiv svih vidova kriminala i mogućnostima njenog unapređenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    28. avgust 2019 | 12:54

    oni znaju bolje nego sta cete vi njima da kazete i kada doce vreme evropa nece da pita nikoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA