≫ 

Vučić sa Zurofom o greškama Srbije po pitanju podizanja Memorijalnog centra Staro Sajmište

Srbi i Jevreji su, kroz istoriju, delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije - rekao je predsednik Vučić

  • 1
Aleksandar Vučić i Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa direktorom Centra „Simon Vizental“ Efraimom Zurofom i zahvalio mu na podršci srpskom narodu i velikom doprinosu u čuvanju sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je istakao da posebno ceni Zurofove izjave kojima skreće pažnju na stradanje srpskog naroda posle Drugog svetskog rata i osuđuje pokušaje relativizacije njegovog stradanja.

- Srbi i Jevreji su, kroz istoriju, delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić i Direktor Centra Vučić i Zurof na sastanku - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište i istakli važnost dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava.

Predsednik Vučić je ukazao na greške Srbije po pitanju tog Memorijalnog centra i izrazio nadu za brži napredak u realizaciji tog projekta.

Aleksandar Vučić i Direktor Centra Vučić i Zurof na sastanku -Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da je jevrejska zajednica važna za Srbiju i da poštujemo njihova prava, o čemu svedoči i to što je Srbija prva zemlja u regionu i šire, koja je donela poseban zakon o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih zakonskih naslednika.

Predsednik Vučić je najavio da će u januaru, na Dan sećanja na Holokaust, na poziv izraelskog predsednika Rivlina, učestvovati na Međunarodnom forumu lidera u Jad Vašemu, kojim će biti obeležena 75-godišnjica oslobađanja logora Aušvic, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA