Dva dana su vodili razgovore iza zatvorenih vrata u Beogradu: Ovo je njihova poruka na kraju posete

Cilj misije je, inače, bio da delegacija Evropskog parlamenta "sasluša" lidere u parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka

  • 2
Eduard Kukan i Knur Flekenštajn Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Dragan Kujundžić

Predstavnici delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn saopštili su danas, nakon dvodnevne posete Beogradu, da su imali iskrenu razmenu stavova sa svim političkim akterima iz stranaka vladajućih i opozicionih partija, te najavili predloge "za dalje postupanje", piše na sajtu Delegacije EU.

Kukan i Flekenštajn navode da im je to omogućilo da bolje razumeju stavove i podele na srpskoj političkoj sceni.

- Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim politickim strankama u Narodnoj skupštini - navode iz delegacije Evropskog parlamenta.

Cilj misije je, inače, bio da delegacija Evropskog parlamenta "sasluša" lidere u parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšanja političkog dijaloga i političke kulture u Narodnoj skupštini Srbije.

Sastanak je, prema njihovim rečima, održan u kontekstu istraživačke misije EP o jačanju političkog dijaloga u Narodnoj skupštini, kao što je nedavno najavio predsednik Odbora za spoljne poslove EP, Dejvid Mekalister.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    2. septembar 2019 | 05:11

    Ruske baze i po mogucnosti Kineske hitno.

  • Dejan

    31. avgust 2019 | 01:43

    ovo moze da nagovesti stav iz Evrope da smo nazadovali, nista vise! Ako se vracamo na pricu s kraja devedesetih, onda se pitam gde su vlast i opozicija? vole da love u mutnom ili su kao guske u magli? Situacija je prosta... Ako je vlast dovoljno jaka - delice medijski prostor, postovati osnovna nacela demokratske kulture, podupirati stav i da svi imaju pravo da cuju sve strane i misljenja i vlasti i opozicije (ako ona upste postoji ??? i gde je bre u celoj prici Boris Tadic i sta ceka ???). ? Generisanje demokratskih procesa je trebalo da odavno bude zavrseno na ponos i vlasti i opozicije! Ovako ne preostaje nista drugo nego da se gubi poverenje u jedne i u druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA