≫ 

Incident na Trgu republike: Predstavnici SzS presreli gradske čelnike, uvrede, psovke, guranje

Novinske agencije javljaju da umalo došlo do tuče

  • 43
BEOGRAD PREVOZ VRABAC Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na rekonstruisanom Trgu republike danas je došlo do incidenta, kada je predstavnici Saveza za Srbiju, kako tvrdi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pokušali da spreče novinare da provozaju električnim autobusom "Vrabac servisa". Ovom prilikom došlo je do verbalnog sukoba i međusobnog guranja.

Predstavnici Saveza za Srbiju - funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović i funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać na trgu su imali performans, koji je naišao na osudu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

- Pa ovo nije ni za prekršajnu prijavu već da ova dva Đilasova idiota Jovanovića i Bastaća neko pravo odvede u ludnicu. Pa zamislite koliko ludi treba da budete ili kakve komplekse morate da imate da na rekonstruisanom centralnom gradskom trgu palite navijačke baklje!? Ali treba da se zaradi plata kod Đilasa, a kod njega nema ništa džabe. Dobro je što je trg tako veliki pa se vidi kakav je to grandiozni skup desetak Đilasovih plaćenika - napisao je Vesić, uz podeljene fotografije na svom Fejsbuk nalogu.

Posle ove bakljade predstavnici SzS su krenuli ka Knez Mihailovoj ulici, gde su presreli dva vozila nove linije javnog prevoza putnika "Vrabac servis", u kojima su bili gradski čelnici i novinari.

BEOGRAD PREVOZ VRABAC Incident na Trgu republike - Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Đilasovi huligani koje su predvodili Marko Bastać, Nikola Jovanović i Branko Miljuš, bivši direktor lista Press koji je bio u vlasništvu Djilasa i Miškovića napali i pokušali da spreče novinare koji su se vozili električnim autobusom "Vrabac" koji je danas počeo sa radom u pešačkoj zoni. Nema razlike između Đilasovih huligana i ovih na autoputu koji su razbijali automobile - prokomentarisao je Vesić, dešavanja u centru grada.

Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima i duž Čika Ljubine ulice.

Međutim okupljeni su se ipak posle izvesnog vremena razišli.

"KULTUROM PROTIV ĐILASOVIH VANDALA"

Direktor CEBEF-a Damir Handanović oštro je reagovao na najnoviji vandalski čin Marka Bastaća, Nikole Jovanovića i preostalih Đilasovih sledbenika.

Reagujući na fizički i verbalni napad na odbornika SNS Nemaju Joksimovića, od strane Bastaća i Jovanovića, Handanović je rekao da je to glavna razlika između SNS i predstvnika SzS-a.

- Sinoć smo imali Noć muzike i festival kulture, a jutros Đilasove vandale na Trgu republike. To je razlika između nas i njih. Kulturmom protiv nasilja - zaključio je Handanović.

PETROVIĆ: SKANDALOZNO I KRIMINALNO PONAŠANJE BASTAĆA

Član Gradskog veća Beograda Luka Petrović najoštrije je danas osudio napada na gradskog odbornika Nemanju Joksimovića i novinare prilikom otvaranja renoviranog Trga Republike.

- Najoštrije osuđujem skandalozno i kriminalno ponašanje Ðilasovog potrčka (predsednika Skupštine Stari grad) Marka Bastaća i njegov napad na gradskog odbornika Nemanju Joksimovića i na novinare koji su došli da rade svoj posao. Još jednom je hrabri Ðilasov huligan, pokazao svoje pravo lice. Mržnja prema Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci i prema svemu onome što dobro uradimo za naše građane toliko je velika da su počeli da mrze Beograd i Beograđane - naveo je Petrović u izjavi za javnost, a prenosi Tanjug.

Luka Petrović Petrović - Foto: stari-grad.sns.org.rs

On je istakao da je najgore od svega što je "Bastać hteo da ruši naš grad s dokazanim, pravosnažno osuđenim narkodilerom Strahinjom Ðorđevićem", koji je osuđen na kaznu zatvora od tri meseca, uslovno na godinu dana, a koji je od ovog meseca zaposlen u firmi za konsalting "Codex Trade doo", preko koje, kako je naveo, "Bastać finansira svoje dokazane kriminalce i narko dilere".

- Ali, još jednom smo pokazali da moderna i pristojna Srbija pobeđuje... Poručujem i Marku Bastaću i svim njegovim kriminalcima i narko dilerima, da nikada kriminal, kriminalci i barabe poput tebe i tebi slicnim neće nas zaustaviti u borbi za lepši, moderniji i uređeniji Beograd. Mi ćemo nastaviti da obnavljamo i gradimo sve ono što ste ti i tvoj šef Ðilas pokrali i uništili, a kao što je i danas tako će uvek pobeđivati pristojna i moderna Srbija - zaključio je Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    31. avgust 2019 | 13:45

    Sramota, opozicija demonstrira nasilje kada gradska vlast otvara renoviran trg i ulice u okolini, sta reci sem da ocigledno opozicija zeli krs i raspad grada kakav su oni ostavili za sobom.

  • sc

    31. avgust 2019 | 13:35

    od SZSa nista novo svakako

  • avanturista

    31. avgust 2019 | 13:33

    Divljaštvo i bezobrazluk dosovaca nema kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA