≫ 

Vreme koje je pred nama donosi nemir: Upozorenje Srpske liste posle napada u KM

Simić je kazao da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara ovakve incidente u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica

  • 3

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić najoštrije su osudili napad na srpskog dečaka na glavnom ibarskom mostu u tom gradu.

Simić je kazao da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara ovakve incidente u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica.

- U ime Srpske liste, predsednika Gorana Rakića, apelujem na nadležne institucije da ulože maksimalne napore, pronađu one koji su izvršili ovo nedelo i kazne ih, kako bi poslali jasnu poruku da nasilje nije prihvatljivo - rekao je Simić, preneo je sinoć Kosovo online.

On je aplovao na građane da ostanu suzdržani ali i oprezni jer, kako je istakao, u narednom periodu kako se budu približavali vanredni parlamentarni izbori ne mogu se isključiti ovakvi događaji.

- Mi ćemo zahtevati od svih nadležnih organa, Kfora, Kosovske policije i Euleksa da pojačaju budnost i povećaju prisustvo na osetljivim tačkama između severnog i južnog dela grada kako bi se preventivno delovalo u sprečavanju ovakvih incidenata - rekao je Simić.

Predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ocenio je da ovaj incident jasno pokazuje da srpska zajednica na Kosovu nije bezbedna i da su prvokacije svakodnevne.

Plašimo se da vreme koje je pred nama donosi dodatni nemir i destabilizaciju, kazao je Spirić.

Spirić i Simić posetili su sinoć KBC u Severnoj Mitrovici gde je operisan srpski mladić koji je izboden nožem na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici.

VIDEO: Izboden srpski dečak u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA