Pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca: Bocan-Harčenko o nepozivanju Srbije i Rusije u Poljsku

On je naglasio da je "neprihvatljivo ignorisanje tih tendencija" i dodao da tragedija Drugog svetskog rata ne sme nikad da se ponovi

  • 7
Kolinda Grabar Kitarovic Foto: predsjednica.hr

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je u osvrtu na nepozivanje Rusije i Srbije na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj rekao da revizija istorije "nije samo svetogrdna nego i opasna".

- Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog ustručavanja vodi propaganda nacističkih vrednosti, vide se pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca i njihovih saučesnika - napisao je Bocan-Harčenko danas na svom Tviter nalogu.

On je naglasio da je "neprihvatljivo ignorisanje tih tendencija" i dodao da tragedija Drugog svetskog rata ne sme nikad da se ponovi.

Aleksandar Bocan Harcenko Bocan-Harčenko - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ruski ambasador je napisao da je pomislio danas na Dan znanja da su oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju,"uz svu politizaciju, naprosto loši učenici koji nisu dobro učili istoriju u školi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    2. septembar 2019 | 16:36

    Vazdigla se Hitlerova kopilad da prekrajaju istoriju. Nisu mi jasni Poljaci znaju li sa kime se u kolo hvataju? Znaju li da je Hrvatska najzarženija zemlja po pitanju bezočnoga prekrajanja istorije? Skoro pa potpuno javno i besramo glorifikuju ustaštvo a koje je bilo hrvatska verzija nacizma i fašizma.

  • Mare1

    2. septembar 2019 | 15:37

    Rus nas brat

  • Imenjak

    2. septembar 2019 | 16:36

    Jer su Rusi sa Hitlerom 1 9 1939 sporazum Ribentrop Molotov upali u Poljsku i podelili je jel to nije akt necovecanski agresorski jedna boljsevicka i jedna fasisticka zemlja sklopili pakt ej sklopili pakt o podeli tudje zemlje i cudi se sto nisu pozvani na proslavu treba da se cude sto ih ne kunu do 66 kolena i zabrane prolaz i bilo kakav boravak na teritoriji Poljske sta su im zla naneli ne bilo ih kao cude se pa nek se zale Staljinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA