• 0

Vučić sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć.

Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni su ukazali na jedan sve negativniji odnos nadležnih organa na prostoru bivše Jugoslavije u pronalaženju posmrtnih ostataka lica srpske nacionalnosti i tražili podršku u donošenju zakona o nestalim licima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je zahteve delegacije da se u rešavanje ovog problema uključe i drugi državni organi, istakavši da su država Srbija i on lično nezadovoljni dinamikom pronalaženja nestalih lica.

Aleksandar Vucic

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na današnji dan registrovano je 10.167 nestalih lica na teritoriji bivše Jugoslavije, od kojih je jedna trećina srpske nacionalnosti.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima