Specijalni američki izaslanik za Balkan sastao se sa Pacolijem: "To je naš zajednički cilj" (FOTO)

Sa Palmerom treba da se sastane i Dačić

  • 3
Bedzet Pacoli Foto: Twitter/@pacollibehgjet

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Balkan Metju Palmer razgovarao je danas sa odlazećim ministrom spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetom Pacolijem na marginama Bledskog strateškog foruma, koji se održava u Sloveniji.

- Imao sam vrlo topao sastanak sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom o strateškim odnosima između Kosova i SAD i važnosti da se angažuje na postizanju pravno-obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom i uzajamnom priznavanju. To je zajednički cilj Kosova i SAD - napisao je Pacoli na svom Tviter nalogu.

Na Bledu u Sloveniji juče i danas održava se Bledski forum, koji okupllja veliki broj visokih zvaničnika iz EU, sa Zapadnog Balkana, Turske, SAD i međunarodnih organizacija.

Drugi dan foruma je danas, a ono što je svima zapalo za oko jeste prisustvo Palmera, i to pre svega zbog činjenice da je samo pre nekoliko dana imenovan za specijalnog izvestioca SAD za Balkan.

Metju Palmer, SAD, Balkan, Kosovo i Metohija Palmer - FOTO TANJUG/ ZORAN STANIC/ bk

Novoimenovani američki izaslanik ističe da je prihvatio tu funkciju zato što misli da može da se postigne sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji bi, kako on kaze,transformisao ceo Balkan, otvorio evropski put Srbije i takozvanog Kosova, i bio „pozitivna stvar za region, Evropu i SAD".

Upravo sa njim će se, na marginama foruma, sastati i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji na ovom skupu predstavlja Srbiju.

On će biti i jedan od govornika na panelu pod nazivom "Western Balkans – Europeisation, Democratisation, Shared Responsibility".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemi

    3. septembar 2019 | 11:47

    Ja od Pacolija na slici pomislio da je Žika šarenica

  • Др

    3. septembar 2019 | 12:09

    И која је онда поента било каквих преговора, ако они заједно наступају као тим!?

  • febo

    3. septembar 2019 | 13:35

    I sta uopste mi ,,pregovaramo“sa amerima i zapadom,jel to znaci da cemo da postupimo po naredjenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA