EU ima obavezu da reaguje: Đurić o najavi zabrane posete Vučića Kosovu

Plan predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da se sprovodi punom parom - podvukao je Đurić

  • 41

Jetlir Ziberaj je, kao i njegov šef Pacoli, državljanin Srbije, i trebalo bi da se upozna sa time da je sloboda kretanja u Srbiji gde živi, a i u drugim delovima Evrope, jedna od ključnih vrednosti, da je sadržana i u sporazumima na koje su se njegovi šefovi obavezali, poručio je danas Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM povodom najave istitucija u Prištini da neće dozvoliti ulazak na Kosovo nijednom predstavniku druge zemlje tokom izborne kampanje, a posebno, kako kažu, srpskim zvaničnicima s ciljem organizovanja kampanje.

- Kao i obično predstavnici institucija u Prištini se hvale onim čega bi trebalo da se stide, a to su sopstveni pokušaji da ometu slobodu kretanja. Takva retorika i takve namere su kršenje svih civilizacijskih normi i važećih sporazuma poput sporazuma o zvaničnim posetama iz 2011. godine - navodi Đurić u saopštenju.

Marko Djuric Đurić - Foto: Tanjug/Zoran žestić

Direktor Kancelarije podseća da je i sam iskusio njihovu spremnost da golo i brutalno nasilje primene, ali i konstatovao da srpske vlasti to nikad nije odvratilo da budu sa svojim narodom.

- Ono što bih voleo da vidim ovim povodom je stav EU koji u vezi sa ovim pitanjem ima jasne političke i moralne obaveze - jasan je Đurić.

- Izjave službenika ilegalnog paralelnog ministarstva spoljnih poslova u Prištini usijane glave ne bi smele da imaju uticaja na stvarnost - podvukao je direktor Kancelarije za Kim i istakao da to svakako neće sprečiti pomoć i prisustvo Srbije među Srbima i svima drugima na KiM koji se osećaju delom države Srbije.

- Plan predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da se sprovodi punom parom - podvukao je Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    3. septembar 2019 | 16:05

    Medjunarodna zajednica je mnogo puta zakazala,ali ovaj hir pristinskih vlasti ne mogu da dopuste.

  • Željko85

    3. septembar 2019 | 17:17

    I pored zabrana Vučić će naći razloga da razgovara sa Srbima na Kosovu i Metohiji i sigurno će nastaviti da pomaže našem narodu.

  • Maja

    3. septembar 2019 | 16:04

    Odakle im pravo da predsedniku Vucicu zabrane ulazak na Kosovo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA