≫ 

Praćenje primene preporuka OEBS-a: Stefanović na čelu radne grupe o izbornim uslovima

- Prema dokumentu koji je Vlada Srbije usvojila na poslednjoj sednici, radna grupa će sarađivati sa svim nadležnim organima i međunarodnim institucijama koji učestvuju u unapređenju izbornog procesa

  • 46
BRNABIC REZULTATI VLADA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović biće predsednik vladine radne grupe za praćenje primene preporuka OEBS-a za unapređenje izbornog procesa, saznaju "Večernje novosti".

Kako list piše, njegov zamenik će biti direktor Sekretarijata za zakonodavstvo i nekadašnji predsednik RIK-a Dejan Ðurđević.

- Prema dokumentu koji je Vlada Srbije usvojila na poslednjoj sednici, radna grupa će sarađivati sa svim nadležnim organima i međunarodnim institucijama koji učestvuju u unapređenju izbornog procesa - navode "Novosti".

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak, najavljujući formiranje radne grupe, da je vlada odmah posle izbora 2016. sa OEBS-om potpisala trogodišnji program koji se tiče poboljšanja izbornih uslova i atmosfere u kojima se oni sprovode.

Ona je podsetila i na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je došlo do velikih promena na osnovu preporuka organizacija CRTA i CeSID, kao i da je u Skupštini obustavljeno donošenje zakona po hitnom postupku i da rasprave više nisu objedinjene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    4. septembar 2019 | 09:35

    Samo odgovorne osobe mogu dobro odraditi ovaj posao, a Stefanović je pravi izbor.

  • Ana

    4. septembar 2019 | 09:18

    Verujem da ce ministar Stefanovic ispuniti ocekivanja i obaviti uspesno ovaj zadatak.

  • Danilo

    4. septembar 2019 | 10:10

    Stefanović je veliki profesionalac i ne sumnjam da će i ovaj posao obavljati na tom nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA