≫ 

"Od pada Miloševića cilj je bio EU": Drašković kritikuje nameru Srbije da uđe u Evroazijsku uniju

On podseća da je od pada Slobodana Miloševića, programski cilj svih vlada Srbije bio članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pita "dokle smo stigli"

  • 48

Predsednik Srpskog pokreta obnove i nekadašnji šef diplomatije SRJ Vuk Drašković kritikovao je u autorskom tekstu za današnji broj lista Danas nameru vlasti da se Srbija priključi Evroazijskoj uniji.

On podseća da je od pada Slobodana Miloševića, programski cilj svih vlada Srbije bio članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pita "dokle smo stigli".

- Sve govoreći da putujemo ka Briselu, putovali smo u suprotnom smeru. EU je daleko, a Evroazijskoj uniji pristupićemo već u oktobru. To je uspeh, kažu, jer na tržištu Evroazijske unije živi 180 miliona ljudi - piše Drašković i opet pita da li je tako.

On zatim navodi brojke koje kažu da Srbija izvozi više u BiH nego u Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan, i Jermeniju zajedno, koje čine Evroazijsku uniju, a njima dodaje i Kinu.

- Zemlje EU su donirale, poklonile Srbiji više od tri milijarde evra, a Sjedinjene američke države jednu milijardu. Narod u Srbiji to ne zna. Veruje medijima - sa zapada stižu samo pretnje i ucene, a Rusija i Kina su darodavci i dobrotvori, iako poklona iz tih država nema -  navodi Drašković i dodaje, izmedju ostalog, da Srbija time rizikuje da ostane bez milijardi evra donacija, subvencija i bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova EU.

Rizikuje, po njegovom mišljenju, i civilizacijski raskol sa svojim gradjanima koji žive na Zapadu, a kojih je samo u zemljama EU blizu dva miliona.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola. P.

    5. septembar 2019 | 23:43

    Ne razumem, šta je čovek loše i netačno rekao. Ja bih ovde svaku reč potpisao.

  • Jovan Konjarnik

    5. septembar 2019 | 16:44

    Za Kralja i Otadžbinu! Za Srbiju na Zapadu! Bravo Vuče!

  • Rade

    5. septembar 2019 | 16:54

    Mudrost je potrebna kod promišljanja šta nam je činiti ako želimo da deci ostavimo bolju državu za život. Da je budućnost u Aziji ne bi nam sva deca odlazila na Zapad. Podržavam sve što je Vuk napisao i hoću da verujem da će i Vučić maksimalno naš brod ubrzati ka Zapadu jer je to u interesu i naše države i svih građana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA