Pompeo sa budućim čelnicima EU raspravljao o Balkanu: "Suština je da želimo više da se angažujemo"

Gospodin (Metju) Palmer će odgovarati direktno državnom sekretaru Pompeu, koji će odrediti oko kojeg pitanja će se angažovati - rekao je ambasador SAD pri Evropskoj uniji Gordon Sondland

  • 2

Američki državni sektretar Majk Pompeo, koji je boravio u Briselu početkom ove nedelje, raspravljao je sa evropskim sagovornicima i o prilikama na Zapadnom Balkanu, potvrdio je ambasador SAD pri Evropskoj uniji Gordon Sondland, koji je istakao da je imenovanje specijalnog izaslanika za Balkan potvrda američke posvećenosti prema regionu.

- Gospodin (Metju) Palmer će odgovarati direktno državnom sekretaru Pompeu, koji će odrediti oko kojeg pitanja će se angažovati. Suština je da zaista želimo da se više angažujemo na Zapadnom Balkanu i pomognemo u rešavanju problema koje smo identifikovali - izjavio je Sondland novinarima, preneo je RSE.

Pompeo je u toku posete evropskoj prestonici razgovarao isključivo sa budućim čelnicima EU, koji će dužnost preuzeti 1. novembra.

Sastao se sa nominovanom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, novoimenovanim predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, kao i budućim visokim predstavnikom EU Đozepom Boreljom, koji će u svom portofoliju imati i dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Prema navodima Sondlanda, razgovori oko situacije u regionu Zapadnog Balkana su bili produktivni i zvanični Vašington “namerava da blisko sarađuje sa EU oko ovih pitanja i pruži punu podršku”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    4. septembar 2019 | 16:46

    Cuj oni indenfikovali problem .Sve sto su napravili Srbima neka im se vrati istom mjerom bice sasvim dovoljno..Amerika je danas jedna podla drzava sa rwzimom fasistickog djelovanja.Sve se svodi na osvajanje i dominaciju i iskoristavanje ljudi.

  • Susi

    4. septembar 2019 | 18:46

    Jednom će vam neko iščupati nos zbog guranja tamo gde mu nije mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA