≫ 

Jovanović prozvao Grad zbog autobusa, Marjanović poručio: Vreme je da odgovarate zbog širenja laži

Šef odborničke grupe SzS i zamenik šefa odbornicke grupe SNS ušli su u polemiku u vezi sa autobusima GSP-a

  • 21
Radoslav, Nikola Foto: Tanjug/Zoran žestić, Filip Krajincanic

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović zatražio je danas da gradska vlast hitno naloži vanredni pregled svih 70 novih turskih autobusa marke BMC, pošto je kako je naveo, potvrđeno da je jedan od tih autobusa, garažnog broja 3318, "pod neobjašnjenim okolnostima izazvao lančani sudar na Zvezdari prošle nedelje". Zamenik šefa odborničke grupe SNS Radoslav Marjanović izjavio je da je to laž, kao i da je vreme da šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović odgovara za širenje lažnih vesti i stvaranja panike.

Jovanović je ispred odborničke grupe SzS, pored apela koji je uputio gradskoj vlasti povodom pregleda autobusa, zatražio i da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao "najodgovorniji za njihovu nabavku pod veoma spornim uslovima, izda pisanu garanciju da su autobusi potpuno ispravni i da ne predstavljaju opasnost po bezbednost Beogradjana".

- Zato zahtevamo i od nadležnih organa tužilaštva i policije da ispitaju da li je zamenik gradonačelnika Goran Vesić svesno doveo u opasnost Beograđane i time počinio jedno ili više krivičnih dela - naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Nikola Jovanovic , SKUPSTINA SEDNICA POCETAK FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On je podsetio da je odbornička grupa Saveza za Srbiju u maju javno izrazila sumnju da je namešten tender na kojem su nabavljeni turski autobusi BMC i da su Beogradu potencijalno isporučena vozila sa fabričkom greškom "iberturing" koja se manifestuje kroz naglo i nekontrolisano povećanje gasa.

- Predviđeni rok isporuke od samo 60 dana za ove autobuse ukazivao je da je BMC njih već imao na lageru i da očigledno nije mogao nikom da ih isporuči ili da ih je neko vratio - naveo je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Zamenik šefa odbornicke grupe SNS Radoslav Marjanović izjavio je da je laž da je 70 autobusa koje je GSP kupio od turske kompanije BMC neispravno ili vraćeno od strane nekog kupca, pa isporučeno Beogradu, kao i da je vreme da šef odbornicke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović odgovara za širenje lažnih vesti i stvaranja panike.

- Za laži koje svakodnevno iznosi nema kazne osim što je to kod njega postala patološka potreba. Za te laži kažnjen je time što je beznačajan - naveo je Marjanović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

SKUPSTINA SEDNICA POCETAK FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On je istakao da kompanija BMC postoji 55 godina, a pored 70 Procity BMC autobusa dužine 12 metara koje je kupio Beograd samo ove godine je isporučila i hiljadu istih autobusa Istanbulu,

120 Sofiji, i 130 autobusa otišlo je u Baku, a u toku je isporuka još 170 novih autobusa do kraja godine. Poljska je kupila 20 a Italija 10 istih autobusa koje ima Beograd, precizirao je Marjanović.

- Sada se vidi koliko je Jovanović bolestan i kakve laži iznosi. Sramota je što se u Srbiji politikom bavi čovek čiji je posao da širi lažne vesti - ocenio je on i dodao d aje sramota što Ðilas i Jeremić preko Jovanovića žele Srbiju da posvađaju sa Turskom.

Jovanović je ranije danas zatražio da vlast u gradu naloži vanredni pregled 70 novih autobusa marke BMC iz Turske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA