U ponedeljak peti sastanak vlasti i opozicije: Ovo su teme razgovora

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu

  • 42
FPN, sastanak opozicije i vlasti Foto: Marko Jovanović

Na Fakultetu političkih nauka sutra se održava peti u nizu razgovora vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, i biće posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu.

U pozivu koji su dobile političke stranke za sutrašnji sastanak navodi se da će biti posvećen oblasti za koju je "moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora".

Organizatori su istakli da je pouzdan birački spisak i integritet administracije od ključne važnosti za obezbeđivanje prava građana na fer i slobodne izbore.

Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo organizuju seriju okruglih stolova povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Prethodnom sastanku koji je održan prošle sedmice nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DS S.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    8. septembar 2019 | 19:41

    Vlast je pokazala volju i resenost za razgovore sa opozicijom, dok se oni jedino bave Lažima, i smisljanjem necega sto ne valja.

  • Ognjen

    8. septembar 2019 | 19:17

    Losi ostaju na dnu , vlast nastavljka oporavak zemlje.

  • Željko85

    8. septembar 2019 | 13:38

    Izborni proces je legitiman i kvalitetan, a ovi sastanci mogu samo da poboljšaju izborni proces i da uvere pojedince u opoziciji da je sve legalno i po propisima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA