≫ 

Popović Ivković: Ponovno apliciranje takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu je kršenje odluke

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Ambasade Libije o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu

  • 3
Biljana Popović Ivković Foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Ambasade Libije o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković je na sastanku ukazala da ponovno apliciranje takozvanog Kosova predstavlja kršenje odluke Interpola od prošle godine, kada je isti takav zahtev odbijen.

Ona je iznela argumente Republike Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova, između ostalog naglasivši i da samo države članice i posmatrači u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice Interpola, te da bi eventualni prijem takozvanog Kosova bio u suprotnosti sa samim pravilima ove policijske organizacije.

Predstavnici Ambasade Libije istakli su da će sa argumentima Srbije upoznati Vladu u Tripoliju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    10. septembar 2019 | 23:04

    A ti si kao nesto bolja od njih...Kod nas na najveće funkcije rade ljudi koji realno nisu ni za predsednike kućnog saveta...

  • Imenjak

    10. septembar 2019 | 20:37

    Jednom ce proci a onda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA