• 6

Zeman: "Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo"

Zeman je doputovao je danas u posetu Beogradu a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 6

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman rekao je danas po dolasku u Beograd da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali "ne i Kosovo".

Zeman je doputovao je danas u posetu Beogradu a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je njegov domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou - napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijav" uz fotografije sa dočeka na aerodromu.

Predsednici Vučić i Zeman danas su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918 na Novom groblju.

Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sutra je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

Kako je najavljeno, u sredu će biti otvoren Srpsko-češki poslovnog foruma na kome će pored dvojice predsednika učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milan

    Kako čovek da tumači tu njegovu izjavu? Pozitivno ili negativno ?

  • Vladimir

    Covjek nije zavrsio misao: ali ne Kosovo i Srbe na Kosovu!

  • Šumadinac

    U Srbiji u Mionici postoji familija sa prezimenom Zeman. Sigurno je da su češkog porekla, žive tamo od pre Drugog svetskog rata.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima