• 2

"Srbija je spremna za nastavak pregovora, ali SAD mora da urazumi svoje čedo": Dačić o dijalogu

- Srbija je spremna za nastavak dijaloga, a uslov za to je kao što smo nebrojeno puta rekli - rekao je Dačić

  • 2

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija računa na pomoć SAD da budu konstruktivne u vezi dijaloga sa Prištinom, ali da moraju svoje čedo da poguraju da se urazumi i da shvati šta je dobro za ceo region.

Dačić je to rekao za današnji "Blic" reagujući na izjavu američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera da bi pregovori trebalo da budu ozbiljniji i da dovedu do sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji Beograda i Prištine.

- Srbija je spremna za nastavak dijaloga, a uslov za to je kao što smo nebrojeno puta rekli, da Priština povuče takse. Nadamo se da će posle izbora na Kosovu EU i SAD uticati na takav razvoj događaja. razgovor je uvek poželjan, ali ne može jedna strana uvek da daje, a druga da izbegava da povuče poteze na koje se obavezala. SAD mogu da odigraju značajnu ulogu ako žele - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Zadnje vreme

    Strašno primoravaju nas da pregovaramo sa teroristima i monstrumima... Najbolje da se okrenemo BRIKS-u. Nije tačno da EU nema alternativu. Dosta više ucena i ponižavanja

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima