• 27

Skat: Šest puta sam davao krv za građane Srbije tokom svog mandata u Beogradu (FOTO)

Ovo je prilika da se setimo da su Amerikanci iz cele zemlje hitali da daju krv za žrtve i povređene u terorističkim napadima, a i da se zahvalimo srpskoj zajednici i uzvratimo nešto - rekao je Skat

  • 27

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Crveni krst Srbije organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi, kako bi se na svojevrstan način obeležila 18-godišnjica terorističkih napada u SAD, 11. septembra 2001. godine.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, zajedno sa osobljem ambasade, posetio je sedište Crvenog krsta i, pozdravivši najpre dobrovoljne davaoce i zaposlene volontere, istakao da je ponosan na akciju davanja krvi na dan tragičnog stradanja američkih građana, njih više od 3 hiljade.

Skat je podsetio da američka ambasada deveti put zajedno sa Crvenim krstom Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

- Ovo je prilika da se setimo da su Amerikanci iz cele zemlje hitali da daju krv za žrtve i povređene u terorističkim napadima, a i da se zahvalimo srpskoj zajednici i uzvratimo nešto - rekao je Skat.

On je dodao da je ovo prva godina za njegovog mandata da nije dao krv, jer je to učinio pre tri meseca na poziv nadležnih i kada su bile nestašice krvi.

- Donacije krvi su poklon života. One su bezbolne i nije ih teško raditi. Preporučujem to svima i važno je da Srbija, kao i druge zemlje imaju zaliha krvi za urgentne slučajeve - zaključio je ambasador Skat.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović izrazio je zadovoljstvo što Crveni krst zajedno sa ambasadom SAD organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao deo redovnog prikupljanja jedinica krvi.

On je napomenuo da je Crveni krst niz godina partner sa ambasadom SAD, posebno u oblasti priprema i odgovora na nesreće, što, dodaje, jača kapacitet Crvenog krsta.

- Veliki je značaj davanja krvi za svaku zajednicu, posebno u periodu leta kada se suočavamo sa povećanim potrebama i davanja i prikupljanja krvi. Posebno se zahvaljujemo ambasadoru Skotu na podršci, i za njegovih šest davanja krvi za vreme trajanja mandata ambasadora u Srbiji - naglasio je Miladinović.

Državni sekretar ministarstva zdravlja Vicko Ferenc apelovao je u ime ministarstva i transfuziologije na sve dobrovoljne davaoce da se jave i u što većem broju daju krv.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • miki

    Vi ste nama krv dali jeli a koliko ste nam krv uzeli 1999

  • stvarno?

    koliko ste ubili srba i koliko ce njih josh umreti bilo bi naj bolje da nam pomognete da zaboravite da postojimo i nestanete

  • Ccc

    Dzabe se ulizujes...zna se kakvi zlikovci ste...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima