• 0

Skupština Srbije nastavila rad: Na dnevnom redu poslanička pitanja, pa amandmani

Kao i svakog utorka i četvrtka i danas je sednica počela postavljanjem poslaničkih pitanja i iznošenjem njihovih primedbi i sugestija Vladi Srbije

  • 0

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na nekoliko predloga zakona, među kojima su i Predlog zakona o dualnom modelu studija i izmene Zakona o autorskim pravima i srodnim pravima, koji su i izazvali najviše pažnje poslanika.

Kao i svakog utorka i četvrtka i danas je sednica počela postavljanjem poslaničkih pitanja i iznošenjem njihovih primedbi i sugestija Vladi Srbije.

Na dnevnom redu zasedanja su i Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, izmene Zakona o patentima i izmene Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda.

Na svih pet predloženih zakona podneto je ukupno 146 amandmana, od čega najviše na Predlog o izmenama i dopunama zakona o autorskim pravima i srodnim pravima, 82.

Poslanici su u ponedeljak završili objedinjenu načelnu raspravu na predloge zakona o dualnom modelu studija i zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, dok su u utorak završili objedinjenu načelnu po ostalim tačkama dnevnog reda.

Ispred Vlade Srbije, predložene zakone obrazlaže ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević koji će nakon poslaničkih pitanja i danas prisustvovati sednici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima