• 0

Srbija uvažava vaše angažovanje u ključnim međunarodnim pitanjima: Vučić sa sekretarom Svete Stolice

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Svetoj Stolici, sastao se danas sa Njegovom eminencijom kardinalom Pjetrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su o jačanju bilateralnih odnosa, zaštiti i unapređenju ljudskih prava hrišćana i hrišćanskog kulturnog nasleđa, kao i o promovisanju interkulturnog dijaloga i saradnji u multilateralnim okvirima.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine prilikom otvaranja novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija visoko uvažava lično angažovanje Njegove svetosti pape Franciska po ključnim međunarodnim pitanjima.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Svetoj Stolici, sastao se danas sa Njegovom eminencijom kardinalom Pjetrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice. Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su o jačanju bilateralnih odnosa, zaštiti i unapređenju ljudskih prava hrišćana i hrišćanskog kulturnog nasleđa, kao i o promovisanju interkulturnog dijaloga i saradnji u multilateralnim okvirima. Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine prilikom otvaranja novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija. Predsednik Vučić je istakao da Srbija visoko uvažava lično angažovanje Njegove svetosti pape Franciska po ključnim međunarodnim pitanjima. „Izuzetno cenimo snažan doprinos koji Njegova svetost pruža na planu globalne promocije mira, mirnog rešavanja sukoba i zaštite ljudskih prava, kao i ravnomernog ekonomskog i društvenog razvoja, uz poštovanja ljudskog dostojanstva i zaštitu najugroženijih“, dodao je predsednik Vučić. Predsednik Vučić je naglasio da Vlada Srbije svake godine iz budžeta izdvaja sredstva u cilju unapređenja saradnje sa Rimokatoličkom i drugim crkvama i verskim zajednicama. U dogovoru sa biskupijama, sredstva se usmeravaju na projekte obnove i izgradnje crkava i crkvenih objekata, projekte očuvanja verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, kao i na unapređenje srednjeg i visokog teološkog obrazovanja.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

- Izuzetno cenimo snažan doprinos koji Njegova svetost pruža na planu globalne promocije mira, mirnog rešavanja sukoba i zaštite ljudskih prava, kao i ravnomernog ekonomskog i društvenog razvoja, uz poštovanja ljudskog dostojanstva i zaštitu najugroženijih - dodao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je naglasio da Vlada Srbije svake godine iz budžeta izdvaja sredstva u cilju unapređenja saradnje sa Rimokatoličkom i drugim crkvama i verskim zajednicama.

U dogovoru sa biskupijama, sredstva se usmeravaju na projekte obnove i izgradnje crkava i crkvenih objekata, projekte očuvanja verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, kao i na unapređenje srednjeg i visokog teološkog obrazovanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima