• 0

Vučić papi poklonio knjigu o srpskoj svetinji na Kosovu koju Albanci hoće da otmu (FOTO)

Predsednik Srbije uručio je poglavaru Rimokatoličke crkve knjigu o srpskoj svetinji na Kosovu

  • 0

Poglavar Svete Stolice, papa Francisko primio je u posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sastanak je trajao oko pola sata, javlja italijanska novinska agencija ANSA.

Kako su preneli prisutni na sastanku, među poklonima koje je predsednik Srbije uručio poglavaru Rimokatoličke crkve je i knjiga o crkvi Svetog Nikole, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vucic Vatikan Papa

Aleksandar Vučić i papa Franja - Foto: Tanjug/AP

Po izveštavanjima srpskih medija prethodnih dana, misija odlaska predsednika Srbije u Vatikan bila je da traži od Svete Stolice da ne prizna nezavisnost Kosova, navodi ANSA.

Poklon Papi, ističe agencija, potvrđuje ovu opredeljenost.

Aleksandar Vucic Vatikan Papa

Aleksandar Vučić i papa Franja - Foto: Tanjug/AP

Na kraju konferencije, predsednik Vučić je prisutnim novinarima rekao da ne može da prenese sadržaj sastanka sa Papom, ali je istovremeno izrazio zadovoljstvo susretom.

Aleksandar Vucic Vatikan Papa

Aleksandar Vučić i papa Franja - Foto: Tanjug/AP

"Bergoljo" (svetovno ime Pape) je predsedniku Srbije uručio medalju Anđela mira i osnovna dokumenta pontifikata, među kojima "Dokument o ljudskom bratstvu", potpisan prilikom putovanja u Abu Dabi, a poglavar Svete Stolice je potvrdio, kako prenose prisutni na "razmeni poklona", potrebu da ne bude napada između hrišćana i muslimana, navodi italijanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima