Borko Stefanović tvrdi da je prodajom PKB Srbija opljačkana, Vesić odgovara: Pere nečistu savest

Polemika predstavnika SSP i SNS oko prodaje PKB-a

  • 24
Borko Stefanović i Vesić Foto: Tanjug / Oksana Toskić/Marko Jovanović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović tvrdi, pozivajući se na finansijski izveštaj kompanije Al Dahra za 2018. godinu, da je Srbija prodajom PKB opljačkana za, kako je rekao, najmanje 106 miliona evra. Njegove navode prvo je odbacio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da bi danas član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio da Stefanović svojom izjavom pokušava da opere svoju nečistu savest.

Stefanović u izjavi za medije objašnjava da je kompanija Al Dahra, vlasnik Poljoprivrednog kombinata Beogad, u finansijskom izveštaju prikazala da je vrednost PKB za 106 miliona evra veća od cene po kojoj ga je kupila od države Srbije.

Kaže i da je nakon prodaje PKB-a počelo propadanje ovog preduzeća.

Navodi da je došlo do pada proizvodnje mleka, da je smanjen broj radnika i da je 2.000 hektara zemljišta dato u najam.

Borko Stefanović Stefanović - Foto: Marko Jovanović

Tvrdnje Stefanovića da je Srbija tom prodajom oštećena Aleksandar Vučić je juče odbacio, dok je član Predsedništva SNS Goran Vesić danas rekao da zamenik predsednika Stranke slobode i pravde pokušava da opere svoju nečistu savest.

- Stefanović će ostati upamćen u istoriji Srbije kao čovek koji je uveo granicu između Srba. Uveo je carinu na Brnjaku i Jarinju i šta god da radi u životu ostaće zapamćen po tome - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Kako je dodao, Stefanović na ovaj način pokušava da izjednači druge sa njim, jer ima nečistu savest, budući da je, navodi Vesić, bio saradnik Dragana Ðilasa koji je, dok je bio direktor Narodne kancelarije kod Borisa Tadića, ministar bez portfelja za Nacionalni investicioni plan kod Vojislava Koštunice i gradonačelnik Beograda imao promet na svojim firmama 619 miliona evra.

Goran Vesić, Intervju Vesić - Foto: Nikola Tomić

To je, kaže Vesić, polovina duga od 1,2 milijarde evra "koliko je Ðilas ostavio gradu dok je bio gradonačelnik".

Ðilas je, kaže Vesić, za direktora PKB-a postavio Rajka Mandića koji je, kako dodaje, Miškovićev saradnik.

- Za dve godine, njegov tim u PKB-u zaduži to preduzeće za 20 miliona evra i ostavi još dodatnih 40 miliona evra duga, a istovremeno im država otpiše 80 milona evra...tako izgleda njegovo poslovanje sa PKB-om - rekao je Vesić.

Prema zvaničnom izveštaju iz APR-a Ðilas je, kaže Vesić, 2003. godine na svojim firmama imao promet 4.771.000 dinara, a 2004. kada je ušao u politiku promet na firmama mu je bio više od dve milijarde dinara.

- I onda on nekome priča o poštenju... On i njegov potrčko Borko Stefanović da pričaju nekome o poštenju, oni koji su opljačkali ovu zemlju - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olivera

    13. septembar 2019 | 14:34

    Samo ne znam kako opozicionare vise nije sramota rec jednu da izgovore posle svega loseg sto su Srbiji uradili.

  • WILSON

    13. septembar 2019 | 14:54

    Borko znamo mi šta ti znaš,pokazao si dok si bio na vlasti...I sad čuti!!!

  • Dada

    13. septembar 2019 | 12:45

    Samo da opozicija ćuti o poštenju i o malverzacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA