≫ 

Lavrov: Neke balkanske države potpadaju pod uticaj NATO, zato pozdravljam ulogu Srbije

Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine građana, prilaze Severnoatlantskom savezu - rekao je Lavrov

  • 11

Pojedine balkanske države potpadaju pod uticaj NATO protiv volje većine svojih građana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i istakao da Moskva ceni politiku vojne neutralnosti Srbije.

Lavrov je u intervjuu listu "Trud" posebno pozdravio "suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti".

- Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskva prema tim destruktivnim naporima je poznat. Zato pozdravljamo odgovornu i suverenu liniju Srbije prema održavaju vojne neutralnosti. Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine građana, prilaze Severnoatlantskom savezu - rekao je Lavrov, a prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije u regionu zapadnog Balkana, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim državama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. septembar 2019 | 12:44

    NADAMO SE POMOCI PUTINOVE RUSIJE U OCUVANJU CELOVITE SRBIJE KAO I ODLASKU NATO OKUPATORA IZ SRBIJE!!! 2 DECENIJE NATO OKUPACIJE ZA SRBE JE ARMAGEDON!!!

  • Ljubiša

    13. septembar 2019 | 12:37

    Ili nam dajte bar S300,BUK i PANCIR,ili ćemo i mi zavšiti kao sluge u NATO,jer ovo neće moći da traje večno...u nekom trenutku će nam reći ''ili u NATO,ili snosite posledice'',a oko nas sve zemlje NATO-a.Šta treba,da točimo opet bezin iz flaša?Ne ide to tako ''braćo Rusi''.

  • Milorad Vujicic

    14. septembar 2019 | 04:21

    Ruske VOJNE baze hitno,S500,nuklearne rakete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA