"Svi da poštuju odluke Glavnog odbora!": Ekspresan odgovor članova DS-a Lutovcu

Deluje da je Lutovac, gostujući u "Utisku nedelje", prekršio odluku usvojenu na Glavnom odboru u subotu, što je izazvalo reakciju članstva

  • 52

Demokratska stranka odlučila je u subotu da neće učestvovati na predstojećim izborima "pod ovim uslovima", ali će nastaviti borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora. Međutim, sudeći po sinoć datoj izjavi, lider DS Zoran Lutovac se oglušio o pomenutu odluku. To je odmah izazvalo reakciju članstva.

Deluje da je Lutovac, gostujući u "Utisku nedelje", prekršio odluku usvojenu na Glavnom odboru u subotu.

Iako je odluka da se ide u bojkot u ovom trenutku, ali da se istovremeno nastavi borba za fer i poštene izbore, on je rekao da nije reč ni o kakvom uslovnom bojkotu, već samo o bojkotu, a da se drugi deo odluke odnosi na neke sledeće izbore.

DS GLAVNI ODBOR Slobodan Milosavljević i Branislav Lečić - Foto: Tanjug/Tanja Valić

Prvi je reagovao Slobodan Milosavljević. On je, na svom Tviteru nalogu, upozorio jasno da svi moraju da poštuju odluke GO DS.

Sa njim su saglasne i druge demokrate, koje su pomenuti tvit fejvovale (podržale) i retvitovale, odnosno ponovile iste poruku.

Među njima su i Balša Božović i Dragoslav Šumarac, takođe istaknuti članovi Demokratske stranke.

Inače, pomenuta sednica je održana iza zatvorenih vrata, pa novinari nisu mogli da čuju argumente Lutovca u prilog bojkotu, koji je i do sada zagovarao, ali ni one koji su imali drugačiji stav.

U saopštenju pres službe DS se ne navodi da li je bilo govornika koji su za izlazak na izbore, a deo demokrata, prema pisanju medija, nije bio za bojkot.

Među najoštrijim protivnicima bojkota je Radoslav Milojičić Kena, koji je govorio na sednici glavnog odbora.

On je uoči sednice rekao za list Danas da je apsolutno protiv bojkota.

- Što bismo donosili odluku 15. seotembra, devet meseci pred izbore i pristajali a ucene Dragana Ðilasa ili bilo koga - zapitao je Milojičić i dodao da se nada da će DS "ostati svoja, kao što je bila godinama unazad".

Stav da odluku o bojkotu treba pažljivo razmotriti u medijima su zastupali pomenuti Balša Božović, Tamara Tripić i Goran Ješić, koji su takođe danas govorili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istorija

    16. septembar 2019 | 12:32

    Ovi izbori će verovatno opet pokazati ogromnu količinu podrške naroda Srbije trenutnom političkom režimu, jer je nesumnjivo dokazano da politika Aleksandra Vučića vodi ka boljoj i lepšoj budućnosti svih građana Srbije, a Vi možda možete da pokušate na izborima za kućni savet... Mada i tu bi bilo tesno za Vas, i tu ima nešto da se ukrade pa ne bi ni tu dobili podršku!

  • Rista komunista

    16. septembar 2019 | 12:30

    Nisam nikakav bot i potpuno razumem ovu današnju bulumentu koja se predstavlja kao opozicija. Znaju oni da će pući na izborima jer im tragovi strašno smrde zato taj eventualni poraz hoće da sakriju bojkotom izbora. Šta god da im se udovolji u zahtevima opet neće da izađu sem da se Vučić sam povuče i da ne izlazi na izbore. Bez obzira na izlaznost tada bi sa desetak posto glasova vladali bez stida. Čak i tada garantujem da bi se posvađali kod podele plena i to bi tek bio cirkus.

  • Petra

    16. septembar 2019 | 16:55

    Ovi iz opozicije se ne sastavljaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA