• 0

Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja: Evo šta je dogovoreno (FOTO)

Premijerka Brnabić sastala se sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja i članovima Radne grupe koja je izradila Nacrt medijske strategije

Ana Brnabic

Foto: Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja i članovima Radne grupe koja je izradila Nacrt medijske strategije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku je dogovoreno da se mandat Radne grupe za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja obnovi i da traje još mesec dana, kako bi se u tom periodu radilo na usaglašavanju još nekoliko otvorenih pitanja iz tog dokumenta.

Ana Brnabic

Sastanak sa premijerkom Srbije - Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić još jednom je podvukla da je opredeljenje vlade da se u inkluzivnom i transparentnom procesu dođe do konačnog teksta koji će biti rezultat dogovora svih aktera uključenih u izradu strategije.

Na sastanku je dogovoreno da medijska i novinarska udruženja koja su delegirala članove Radne grupe koja je izradila nacrt dokumenta, dostave eventualne promene svojih predstavnika, kako bi se Radnoj grupi produžio mandat. Rad na usaglašavanju otvorenih pitanja započeo bi naredne sedmice.

Ana Brnabic

Sastanak sa premijerkom Srbije - Foto: Slobodan Miljević

Na poziv predsednice vlade, medijska i novinarska udruženja prethodno su dostavila dodatne primedbe i sugestije, koje su unete u tekst strategije, na kojem će Radna grupa raditi. Najveći deo izmena odnosi se na položaj REM-a, Saveta za štampu, upravnih odbora javnih medijskih servisa i izdavača medija čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije "Konrad Adenauer", partnera koji su od početka bili uključeni u proces izrade ovog strateškog dokumenta, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima