• 0

Ništa od koalicije DSS-a sa Šapićem: "Nemamo pravog osnova za dogovor"

Jovanović je rekao da je vrlo ozbiljno razmatrao ideju bojkota i da je zaključio da je u ovakvoj situaciji on apsolutno nesvrsishodan

  • 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ta stranka nije postigla dogovor o predizbornoj koaliciji sa liderom stranke Spas Aleksandrom Šapićem.

Jovanović je za Politiku rekao da su razgovori sa Šapićem završeni bez dogovora i da im se ne poklapaju viđenja mogućih načina na koji bi saradnja mogla da se uspostavi.

- Jednostavno smo došli do zaključka da, u postojećoj situaciji, nemamo pravog osnova za dogovor. Ništa više, ništa manje - rekao je Jovanović.

Milos Jovanovic

Jovanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan da li je možda pričao sa Milanom Stamatovićem ili s nekim drugim iz Saveza za Srbiju, Jovanović je rekao da nije i da ga ta rijaliti logika - ko će s kim - ne zanima.

- Ubeđen sam da su Srbiji potrebnja sveža i nova lica i zato uvek pozivam građane da se aktivno politički angažuju, jer nije ovo samo moja zemlja niti je samo Vučićeva ili Đilasova, već je zemlja svih nas - istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je vrlo ozbiljno razmatrao ideju bojkota i da je zaključio da je u ovakvoj situaciji on apsolutno nesvrsishodan.

- Deluje prilično očigledno da nema dovoljno energije niti volje koje bi učinile vaninstitucionalnu borbu - na koju će opozicija biti osuđena nakon bojkota - uspešnom - rekao je Jovanović i dodao da će odluku o izalasku na izbore doneti Glavni odbor onda kada oni budu raspisani.

(Telegraf.rs/Fonet)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima