• 2

Koji je po Vulinu najbolji način saradnje sa NATO: Maršal Pič na sastanku u Ministarstvu odbrane

Teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi

  • 2

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi.

Vulin, Pič

Vulin sa saradnicima - Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Ministar odbrane rekao je da je saradnja sa NATO-om veoma dobra i istakao da takva saradnja pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“ predstavlja optimalni okvir naše saradnje.

Prema rečima ministra Vulina, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti“ i formiranje „vojske Kosova“ za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja izvor nestabilnosti u regionu. Kako je istakao, KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije.

Vulin, Pič

Ouč sa saradnicima - Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna i zahvalio što NATO poštuje vojnu neutralnost Republike Srbije.

Vazduhoplovni maršal Pič izrazio je zadovoljstvo saradnjom NATO-a i Srbije i dodao da se ona zasniva na međusobno korisnoj saradnji.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Nuklearno oruzje i S500 preko cele Srbije hitno.

  • Milorad Vujicic

    Najbolja saradnja as ubicama je neimati nikakvu saradnju.Nikakav prolaz kroz Srbiju ,samo uz pratnju nase vojske ili milicije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima