• 0

Nastavljeno vanredno zasedanje: Poslanici raspravljaju o ugovorima sa EIB

Za predstavnika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na sednici određen je predsednik Odbora Ðorđe Komlenski

  • 0

Narodni poslanici nastavili su danas 18. vanredno zasedanje načelnom raspravom na drugu tačku dnevnog reda - Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 2. Zakona o potvrđivanju ugovora o izmenama i dopunama finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke.

U obrazloženju te tačke dnevnog reda navodi se da odredbu člana 2 treba razumeti tako da se zakon primenjuje i na sve finansijske ugovore koje je Evropska investiciona banka (EIB), kao zajmodavac, zaključila sa pravnim subjektima sa sedištem u Srbiji, kao zajmoprimcima, koji imaju svojstvo naručioca u smislu Zakona o javnim nabavkama.

Za predstavnika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na sednici određen je predsednik Odbora Ðorđe Komlenski.

Narodni poslanici završili su juče načelnu raspravu na prvu tačku dnevnog reda 18. vanrednog zasedanja - Predlog o izmenama zakona o visokom obrazovanju, prema kojem će "stari studenti", koji još nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, imati priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu od dve školske godine.

SRBIJA SKUPSTINA BUDZET

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.

Pre početka današnjeg zasedanja održana je sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koju je sazvao predsednik Odbora Ðorđe Komlenski, na kojoj je utvrđeno da su svih šest amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima