• 0

Nastavljeno vanredno zasedanje: Poslanici raspravljaju o ugovorima sa EIB

Za predstavnika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na sednici određen je predsednik Odbora Ðorđe Komlenski

  • 0

Narodni poslanici nastavili su danas 18. vanredno zasedanje načelnom raspravom na drugu tačku dnevnog reda - Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 2. Zakona o potvrđivanju ugovora o izmenama i dopunama finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke.

U obrazloženju te tačke dnevnog reda navodi se da odredbu člana 2 treba razumeti tako da se zakon primenjuje i na sve finansijske ugovore koje je Evropska investiciona banka (EIB), kao zajmodavac, zaključila sa pravnim subjektima sa sedištem u Srbiji, kao zajmoprimcima, koji imaju svojstvo naručioca u smislu Zakona o javnim nabavkama.

Za predstavnika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na sednici određen je predsednik Odbora Ðorđe Komlenski.

Narodni poslanici završili su juče načelnu raspravu na prvu tačku dnevnog reda 18. vanrednog zasedanja - Predlog o izmenama zakona o visokom obrazovanju, prema kojem će "stari studenti", koji još nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, imati priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu od dve školske godine.

SRBIJA SKUPSTINA BUDZET

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.

Pre početka današnjeg zasedanja održana je sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koju je sazvao predsednik Odbora Ðorđe Komlenski, na kojoj je utvrđeno da su svih šest amandmana podnetih na Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima