≫ 

Oglasila se nemačka ambasada o dijalogu Beograda i Prištine: Ovo je njihov stav o novom izaslaniku

Berlin nema nameru da imenuje nacionalnog izaslanika za dijalog, pošto je taj proces pod okriljem Evropske unije i Brisela - navodi se u saopštenju

  • 1
Balkan Foto: Wikipedia/Captain Blood/Shutterstock

Povodom navoda da će posle SAD i Nemačka imenovati svog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, ambasada te zemlje na Kosovu navodi da Berlin ne namerava da imenuje izaslanika, jer u tom procesu treba da posreduje Evropska unija.

- Nemačka podržava i pažljivo prati dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, pod okriljem Evropske unije. Nemačka će nastaviti da to radi sa novom Evropskom komisijom - piše u odgovoru nemačke ambasade listu Koha Ditore.

Kako se navodi, Berlin nema nameru da imenuje nacionalnog izaslanika za dijalog, pošto je taj proces pod okriljem Evropske unije i Brisela.

Podsetimo, izvori RSE iz nemačke vlade ranije su potvrdili da je zvanični Berlin "veoma zainteresovan da potencijalni specijalni izaslanik dođe upravo iz te države".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    19. septembar 2019 | 11:20

    Ruske baze sa S500 i nuklearnim oruzjem odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA