• 3

EU se oglasila: Svaku političku raspravu vratiti u parlament

Svi akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada, u parlamentu - rekla je portparolka EU

  • 3

Portparolka EU Maja Kocijančić kaže da Brisel podržava međustranački dijalog u Srbiji, a da bi svaku političku raspravu trebalo vratiti tamo gde i pripada, u parlement.

- Svi akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada- u parlamentu. Međustranački dijalog treba podržati i održavati ga u parlamentu - kaže Kocijančić.

Ona na pitaje Tanjuga o mogućem posredovanju EU u dijalogu vlasti i opozicje oko izbornih uslova kaže da Unija ”ohrabruje sve zainteresovane strane u Srbiji da stupe u dijalog radi pronalaženja zajedničkih rešenja”.

Kocijančić navodi da je Evropski parlament već započeo misiju u Srbiji sa ciljem da doprinese daljem jačanju političkog dijaloga u parlamentu.

Maja Kocijančić

Printskrin: SensServis Agencija

- Evropski parlament izrazio je spremnost da blisko sarađuje sa svim srpskim političkim strankama u parlamentu - kaže Kocijančić.

Portparolka EU podseća da poslednji godišnji izvešataj Evropske komisije o Srbiji ukazuje na važnost primene preporuka koje je dala Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava koja je nadledale prethodne izborne cikluse u Srbiji.

- Inicijativa civilnog društva da organizuje okrugle stolove, kao i odluka vlade da formira radnu grupu koja će se baviti preporukama Kancelarije za demokrtaske institucije i ljudska prava pozitivni su i konstruktivni koraci - ocenjuje Kocijančić

Ona dodaje da je međupartijski dijalog o neophodnim reformama u zemlji neophodan i za uspešan ulazak Srbije u EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predator

    EU komedija parlament užas i komedija propala...ko niskobudeztni film su loši i propali.

  • Ivan

    Ma kakav parlament. Tamo i nema rasprave, tamo mozes da slusas samo besmisleno hvalisanje vlasti, besmislene amandmane vlasti, kritika u parlamentu nije dozvoljena. Parlamentarizam je obesmiljen!

  • Зоран Ловћенац

    Како вас није више срамота да стално турате нос где му није место...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima