Đilasov plan je da Srba više nema na KiM: Vesićeva reakcija na obraćanje lidera SSP

Prethodno je Đilas izjavio da njegova stranka ima plan za, kako kaže, rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji

  • 28
Goran Vesic, Dragan Djilas Izvor: Marko Jovanović, Tanjug/Dimitrije Goll

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na društvenim mrežama na izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da SSP ima plan za Kosovo, ali da ga "on neće sprovoditi sa Vučićem, Haradinajem i Tačijem" objavivši da je je "Đilasov plan da Srba više nema na Kosovu".

- Licemer i prevarant Dragan Đilas danas nudi “plan za Kosovo”. Evo kako je taj isti Đilas, tada predsednik DS i gradonačelnik Beograda, 18.3.2013. godine nudio plan za Kosovo i poručivao Srbima da “treba da se isele”.

To je Đilasov plan da Srba više nema na Kosovu. Zato mu se koalicija zove Savez za Kosovo, a ne Savez za Srbiju jer za njega Kosovo odavno nije u Srbiji. Samo što Srbima koje je nameravao da iseli sa Kosova nije nudio da se usele u njegove nekretnine, a ima ih u vrednosti od 25 miliona prema sopstvenoj prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.

Niti im je ponudio da im izgradi nešto od ovih 619 miliona evra koliko su njegove firme imale prometa u vreme dok je bio na vlasti. E to je Đilas - napisao je Vesić i objavio snimak Đilasa.

Prethodno je, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) izjavio da njegova stranka ima plan za, kako kaže, rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji, a to je pomirenje sa albanskim narodom, ali da taj plan podrazumeva da na vlasti u Srbiji nema Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsednika Alaksandra Vučića koji je rekao da su sem njega neki plan o Kosovu izneli samo Dobrica Ćosić i Zoran Ðinđića, Ðilas kaže da on ima plan koji predviđa da nema više besmislenih taksi, ali i da Srbija omogući svim Albancima" da najnormalnije prolaze preko teritorije Srbije kada putuju ka Evropi".

Goran Vesić, Dragan Đilas Đilas - Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Ðilas je na konferenciji za štampu ispred zgrade Predsedništva kao plan definisao i konstataciju da u ovom trenutku status Kosova nije nešto oko čega mogu da se dogovore srpski i albanski narod, ali da je potrebno da se reši pitanje imovine, zaštite crkvenih objekata, i uspostavi saradnja u oblasti kulture, prosvete, univerziteta, sporta.

Sve to smatra on podrazumeva da predsednik Vučić više ne bude na vlast, kao ni u Prištini Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    19. septembar 2019 | 17:24

    Dajte bre vise na dirajte coveka , vise pricate na pink o njegovoj raspravi sa policajcem nego o onom ministru sto je naredio da vozi brzo kroz naplatnu rampu i ubio zenu

  • Mirjana

    19. septembar 2019 | 17:35

    Djilas nema vise uticaja na ishod resenja problema KiM! Hvala narodu sto je tako!

  • Masa

    19. septembar 2019 | 17:36

    Djilas uporno radi protiv svog naroda i drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA